1. Slowakije
  2. Kežmarok (Prešov, Beskiden)
  3. RIJO Camping
image

RIJO Camping

Locatie en atmosfeer

Rijo Camping is een rustige camping aan de voet van het hooggebergte van het Nationaal Park Hoge Tatra. Een immens natuurgebied waar op afgelegen plekken nog wilde dieren als beren, lynxen en gemzen voorkomen. Eenvoudiger te spotten zijn de vele vlinder- en insectensoorten. U bent maar op drie kilometer afstand van Museum TANAP, waar u gedegen uitleg vindt over de planten, dieren en geologische kenmerken van het park, aangevuld met historische informatie en video’s. U kunt hier heerlijk wandelen in de botanische tuin. De Hoge Tatra is zeer geschikt voor mooie bergwandelingen, huttentrektochten maar ook voor diverse vormen van bergklim- en wintersport.

Faciliteiten en aanbod

De camping is eenvoudig en biedt staanplaatsen voor tenten en caravans. Er is een goede afwisseling tussen zon- en schaduwplekken. Het sanitair is eenvoudig maar schoon. Op de camping is een winkeltje met verkoop van vers brood, een beperkt aanbod van andere voedingswaren, houtskool, ansichtkaarten en souvenirs. Wifi is beschikbaar. Er is een nieuwe speeltuin voor de jongste kinderen. De camping ligt op een kilometer van het dorp Stará Lesná waar u keuze heeft uit een aantal restaurants.

Omgeving en activiteiten

Stará Lesná betekent Oud Bos en is vooral een toeristisch dorp. Het heeft echter nog wel wat oude elementen zoals een kerkje uit de dertiende eeuw, die herbouwd is in de achttiende eeuw. Met een uurtje wandelen bent u aan de voet van de Hoge Tatra. In Tatranská Lomnica (3 km) staat Museum TANAP, hét museum van dit Nationaal Park. In het informatiecentrum kunt u lezen over de diverse educatieve rondwandelingen en over de vele meren en grotten zoals de Belianska grot in het park. Vanaf Tatranská Lomnica kunt u met de kabelbaan naar de op een na hoogste top Lomnický štít op 2633 meter hoogte. U kunt ook een gids boeken voor één- of meerdaagse tochten. In Poprad (20 km) is een VVV en een aquapark, geschikt voor jong en oud.

Algemene informatie

Openingstijden camping01-05 t/m 15-09ReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Engels, Duits

Gewone camping

Totaal aantal staanplaatsen100Aantal tentplaatsen100prijs per persoon€ 3,30 Prijs tent per nacht€ 3,20 Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3,50 Prijs voor het parkeren van uw auto€ 3,20

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieAfstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Overdekt zwembad

Kuuroord

Wintersport

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)824

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadPopradDichtstbijzijnde dorpStará Lesná