1. Slovenië
  2. Solčava
  3. Ramšak
image

Ramšak

Locatie en atmosfeer

Op een zonnige vlakte aan de voet van berg Olševa, staat de 36 ha grote biologische boerderij van de familie Krivec. Het ligt in het gehucht Podolševa, slechts een kilometer verwijderd van het dorp Solčava en niet ver van de grens met Oostenrijk. U bent er omringd door bergen en de drie Alpenvalleien Logarska dolina, Robanov kot en Matkov kot. Deze streek bezit de titel "European Destinations of Excellence”!

Faciliteiten en aanbod

Voor gasten zijn er drie kamers met eigen badkamer voor in totaal zeven personen. En er is een houten cottage met keuken, eet- en zitkamer, twee slaapkamers en een badkamer, dat geschikt is voor maximaal vijf personen. U kunt ook bij gastvrouw Helena het avondmaal gebruiken. Zij biedt u als specialiteit gezonde en culinaire ervaringen; alle verse producten in haar keuken zijn van biologische en lokale herkomst. Diverse Sloveense traditionele gerechten kunnen hier geproefd worden, zoals likrofi, štruklji (zoete dumplings) and žganci (polenta met melk). Ook voor vegetariërs wordt iets lekkers klaargemaakt. Verder kunnen hier zelfgemaakte kaas, vruchtensappen, jams, kruiden, gedroogd fruit en theeën gekocht worden. De boer laat u graag kennismaken met werken en leven op een Sloveense boerderij en met andere boeren in de omgeving.

Omgeving en activiteiten

Er zijn meer dan dertig lokale culturele en ecologische attracties, waaronder twee bekende bergen, de Olševa en Raduha. Dichtbij staat een eeuwenoude Taxusboom. De accommodatie ligt op een gemarkeerd fiets- en wandelpad. Ook zijn er speciale klimhellingen en paardrijmogelijkheden. In de winter kunt u hier uitstekend allerlei wintersporten ondernemen. Anderhalf kilometer van de boerderij bevindt zich een bureau voor toerisme waar u alle informatie over de omgeving kunt krijgen.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie20-12 t/m 20-10

Gesproken talen

Sloveens, Engels

Logies

Aantal personen7Aantal kamers3Prijs eenpersoonskamer per nacht30Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 50 per kamerPrijs is inclusief ontbijt

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen5Aantal huisjes/appartementen1Prijs kleinste eenheid per week€ 455 per eenheid

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieOntbijtDiner

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Paardrijden

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Wintersport

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)740

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSolcavaDichtstbijzijnde dorpPodolševa