1. Slovenië
  2. Šmartno pri Slovenj Gradcu
  3. Lešnik
image

Lešnik

Locatie en atmosfeer

De familie Lešnik heeft een veelzijdige biologische boerderij op 700 meter hoogte midden in de alpenweiden, dichtbij de Oostenrijkse grens. Er zijn veel boerderijdieren aanwezig: melkkoeien, varkens, een paard, een hond en wat katten. De boerderij produceert biologische producten die met het keurmerk Biodar worden verkocht.

Faciliteiten en aanbod

Ze verhuren een appartement voor vier tot zes personen op hun erf, waar ook traditionele drooghuisjes, twee putten en een beschermde lindeboom staan. Ook zijn er twee kamers voor Bed & Breakfast, een voor maximaal drie en een voor maximaal vier personen. De gasten kunnen groente, fruit, melk, en zelfgemaakte cider en brandy proeven en kopen. Dochter Karmen speelt citer en zoon Andrej accordeon en trompet. Hun paard staat ter beschikking voor paardrijden en kartochten. De familie laat ook graag zien wat voor medicinale kruiden geplukt kunnen worden tijdens wandel- of fietstochten in de directe omgeving. Voor kinderen is van alles te beleven: een speeltuin, tafeltennistafel, volleybalveld, speelgoed en boeken.

Omgeving en activiteiten

In de wijdere omgeving is ook heel wat sportiefs te beleven. Bij de Carinthian Aero Club kunt u parachutespringen, paragliden of deltavliegen. Er is een tennisbaan, een buitenzwembad en bowlen. In de winter kan je hier langlaufen, schaatsen en op de Kope skiën.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaar

Gesproken talen

Duits, Sloveens, Engels

Logies

Aantal personen7Aantal kamers2Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 30 Prijs is inclusief ontbijt

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen6Aantal huisjes/appartementen1Prijzen op aanvraag

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)700

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSlovenj Gradec
Dichtstbijzijnde dorp