1. Portugal
  2. Alentejo
  3. Santiago do Cacém (Setúbal)
  4. Herdade da Matinha
image

Herdade da Matinha

Location and atmosphere

Herdade da Matinha is een landgoed met twee grote, rijkelijk en creatief ingerichte landhuizen. Het ligt in het kustgebied van de Alentejo, dat wel liefkozend wordt vergeleken met de Provence in Frankrijk of Toscane in Italië. Maar waar die laatste twee toeristisch gesproken populair en drukbezocht zijn, is het in Alentejo nog rustig, landelijk, authentiek en meer ontspannen. Het landgoed van Herdade da Matinha is een parkachtig terrein met kurkeiken, dennen en aardbeibomen en wilde kruiden. Er lopen vele wandelpaden door die moeiteloos aansluiten op routes naar strand en zee of juist meer het lege binnenland in. Her en der op het terrein vindt u oude huisjes, schuren en stallen die worden gerestaureerd. Herdade da Matinha wordt u van harte aanbevolen door Aranka van der Pol van Travel2Share (zie www.travel2share.com).

Facillities

U kunt op Herdade da Matinha op verschillende manieren kennis maken met de geneugten van deze streek. Zoals bijvoorbeeld in de keuken van Alfredo en Paulo, die met de lokale, verse en veelal biologisch geteelde producten, en als u wilt samen met u, de Portugese keuken op tafel toveren. Diners op Matinha gaan vaak tot in de vroege uurtjes door en worden opgeluisterd met live-muziek. De kamers van Matinha zijn standaard voorzien van eigen badkamer en toilet, verwarming en veranda en beschikken over aircondtioning, een haardroger en een leeslampje. Sommige vertrekken zijn voorzien van een slaapkamer en een apart leefgedeelte met lcd-televisie en dvd-speler. Elke kamer ademt een eigen sfeer en er is voor ieder wat wils.

Surroundings and activities

U bent slechts 15 minuten verwijderd van strand en zee van de Atlantische Oceaan en van het natuurpark Sudoeste de Alentejano e Costa Vicentina. Het is een prachtige omgeving om met het hele gezin te gaan paardrijden en dat kan vanaf de Herdade. Als u wilt onder begeleiding van een gids. Op Herdade da Matinha kunnen u en uw kinderen ook de vaardigheden op dit gebied eerst wat aanscherpen. Tijdens uw zwerftochten verzorgt Herdade da Matinha uw hongerige maag. Uw kinderen rijden altijd onder begeleiding. Zij zullen zich hier overigens altijd prima kunnen vermaken. Er is een uitgebreid programma dat hen dagenlang zal bezighouden. Ze kunnen gaan leren paardtijden en onder begeleiding tochten maken in de natuur. Of onder professionele begeleiding leren surfen. Maar ze kunnen hier ook lekker en veilig spelen in de vrije natuur, in het zwembad, gaan schilderen, fietsen of spelen in de bossen, voetballen of andere kinderspelletjes doen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Portuguese, English

Lodging

Number of persons32+Number of rooms16Price double room per night€ 85-235 Price includes breakfast

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinner

Facilities

Horseriding

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)246

Route description

Nearest citySines, Odemira, OuriqueNearest villageCercal do Alentejo