1. Portugal
  2. Alentejo
  3. Reguengos de Monsaraz (Évora)
  4. Monte Saraz
image

Monte Saraz

Locatie en atmosfeer

Monte Saraz is een gerestaureerde Alentejaanse herenboerderij uit 1770. Deze rustige retraite ligt op 45 kilometer van Évora, in het hart van de Alto Alentejo. Aan het roer staat een Nederlands-Chileens echtpaar met hun drietalige zoon. De vrouw des huizes verkoopt fair trade-producten uit Chili. Het hele huis is verwarmd met geothermische energie. De groentetuinen en boomgaarden zijn biologisch. Afval wordt zoveel mogelijk gescheiden en gecomposteerd.

Faciliteiten en aanbod

Er zijn logies in gerieflijke boerenwoningen of in drie suites, elk met eigen opgang. Het landgoed is gesitueerd in de fameuze olijfgaard van Pega. Vanuit de woningen heeft u rechtstreeks toegang tot de tuinen met vijvers vol waterlelies en de citrusgaard. U kunt hier het hele jaar door rust vinden, lezen, ontspannen of het nu bij de warmte van de open haard is, tijdens een zwempartij tussen de bogen van de monumentale olijfpers of bij een zonnebad in de tuin. ’s Avonds kunt u heerlijk dineren onder de sterrenhemel, met uitzicht op de lichtjes van het Middeleeuwse vestingstadje Monsaraz en met de muzikale omlijsting verzorgd door krekels en kikkers. Op Monte Saraz worden regelmatig workshops of retraites georganiseerd. Het huis wordt ook wel gehuurd door groepen kunstschilders die op pad zijn voor de mooiste lokaties.

Omgeving en activiteiten

Vanuit Monte Saraz kunt u wandelingen maken naar lome dorpjes in de omgeving waar u op terrasjes kunt genieten van een espresso of een goed glas wijn. U loopt dwars door olijfgaarden en het vestingplaatsje Monsaraz is te bereiken via verschillende Middeleeuwse paden. Ook de fameuze wijntochten zijn een aanrader. U kunt hier prima fietsen, paardrijden of gaan zeilen. De gemeente Reguengos de Monsaraz heeft een grote rijkdom aan Megalithische monumenten zoals grafheuvels, hunebedden en menhirs die her en der geïsoleerd liggen of juist in groepen bij elkaar. De meeste daarvan zijn mooie en interessante voorbeelden van de Europese prehistorie. Voor verfrissing gaat u zwemmen in het stuwmeer bij Monte Saraz.

Algemene informatie

ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Spaans, Frans, Nederlands, Portugees, Engels

Logies

Aantal personen20Aantal kamers10Prijs eenpersoonskamer per nacht65Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 75 Prijs is inclusief ontbijt

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen15Aantal huisjes/appartementen4Prijs kleinste eenheid per week€ 560 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 1385 per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen26Aantal kamers10Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 75 Prijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Ontbijt€ 9-11Afstand tot supermarkt15 kmAfstand tot restaurants0.5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Buitenzwembad

Rondleiding over het boerenbedrijf

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Kinderen

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)300

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadReguengos de Monsaraz (15 km), Evora (45 km)Dichtstbijzijnde dorpBarrada (0,5 km), Monsaraz (2 km)