1. Portugal
  2. Norte
  3. Ponte de Lima (Viana do Castelo)
  4. Paço de Calheiros
image

Paço de Calheiros

Locatie en atmosfeer

Paço de Calheiros is een monumentaal landhuis dat al sinds de 14e eeuw onafgebroken in het bezit is van de grafen Calheiros. De entree is meteen al indrukwekkend met een statige met bomen en pilaren omzoomde oprijlaan en stenen fonteinen voor het hoofdhuis. Paço de Calheiros wordt u aanbevolen door Aranka van der Pol van Travel2Share (zie www.travel2share.com).

Faciliteiten en aanbod

Het hoofdhuis telt zes tweepersoonskamers met de mogelijkheid om bedden bij te plaatsen en er zijn zes complete appartementen te huur. In deze heerlijkheid vindt u rijkelijk geornamenteerde gemeenschappelijke ruimten waar veel plaats is ingeruimd voor de antieke geschiedenis van het huis en haar familie. Er is een eet- en woonkamer met open haard, een ontbijtkamer, een feestzaal die ook dienst doet als vergaderruimte, een zwembad, een tennisbaan en een kleine kapel. Het geheel is omringd met tuinen en wijngaarden. U kunt hier verblijven op basis van half- of volpension en deelnemen aan wijnproeverijen.

Omgeving en activiteiten

Paço de Calheiros is aangesloten bij Solares de Portugal. Een uniek concept dat werd ingevoerd om de kwaliteit van toeristische verblijfplaatsen te bevorderen door de openstelling van landhuizen met karakter: het zogenaamde turismo de habitação. Tegelijkertijd moest het concept bijdragen aan het behoud van dit kostbare culturele erfgoed van Portugal. In alle gevallen gaat hem om statige herenhuizen, elegante landhuizen en monumentale boerderijen, die nog in particulier bezit zijn. Sommigen van deze huizen waren in verval, maar tegenwoordig worden ze gerestaureerd in hun oude glorie en hebben zij hun deuren geopend voor gasten die worden onthaald als waren zij deel van de familie.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Spaans, Frans, Italiaans, Portugees, Engels

Logies

Aantal personen12+Aantal kamers6Prijs eenpersoonskamer per nacht90Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 125 Prijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineOntbijtLunchDiner

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Buitenzwembad

Kinderen

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)188

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Wijnbouw en/of olijfteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadViana do Castelo, BragaDichtstbijzijnde dorpPonte de Lima