1. Portugal
  2. Norte
  3. Celorico de Basto (Braga)
  4. Rana Verde
image

Rana Verde

Location and atmosphere

Rana Verde ligt in een sfeervol dal bezaaid met kleine dorpjes met elk een eigen dorpskern. De omliggende heuvels zijn tussen de 300 en 700 meter hoog. Vale de Bouro heeft zijn eigen cafeetje met kruidenier op circa 400 meter van Rana Verde. Wekelijks komt de bakker en de visboer langs. Op Rana Verde willen we een tropische sfeer creëren op het lager gelegen deel van ons terrein door onze zelfgekweekte exotische planten te gebruiken. Op het hoger gelegen deel zijn we bezig een bos van ruim een hectare aan te leggen, waar inheemse kruiden en planten een kans krijgen. Het is hier rijk aan vogels en u heeft de mogelijkheid om in veel verschillende richtingen ons domein af te wandelen. We hebben verschillende watermijntjes, waarvan een gebruikt wordt voor de beplanting en een voor eigen gebruik. We zijn niet aangesloten op het waterleidingnet of riolering. Het afvalwater wordt gezuiverd door een biologische septictank. Ook dit water wordt gebruikt voor de beplanting. Daarom is het van belang dat schoonmaakproducten en toiletartikelen biologisch afbreekbaar zijn. Wij zorgen ervoor dat die aanwezig zijn.

Facillities

Het houten vakantiehuisje (24m2) met overkapping is ideaal voor twee personen. Het ligt op een privé-terras dat onderdeel is van ons domein van vier hectare. Dit terrein ligt tegen een heuvel en het hoogteverschil is 70 meter. Het hele areaal is toegankelijk voor huurders. Het vakantiehuisje is tamelijk eenvoudig, maar van alles voorzien: een keukentje, badkamer, eethoek, zithoek en een slaapgedeelte. Er is stromend warm en koud water, elektriciteit en een radio. Om helemaal tot rust te komen, bieden wij ontspanningsmassages (€ 40 p/u) en yogalessen (€ 10 per les) aan.

Surroundings and activities

Het noorden van Portugal is een groene, bergachtige streek met enkele beschermde natuurparken: Serra da Cabreira (30 km), Parque Natural do Alvão met waterval Fisgas de Ermelo (20 km) en Parque Nacional da Peneda de Gerês (60 km). Zeer de moeite waard! Het gebied is rijk aan stuwmeren omringd met prachtige natuur, zoals Barragem da Queimadela (29 km), Venda Nova (47 km), Guilhofrei, (44 km) of Salamonde. Maar er zijn ook natuurlijke zwemwaters zoals de Praia Fluvial in Fermil (5 km) en bij Arco de Baulhe (14 km). In de streek zijn authentieke steden en dorpen te vinden, elk met hun eigen bezienswaardigheden. Zoals Mondim de Basto, met een prachtige, oude dorpskern en Panorama Senhora de Graça, Celorico de Basto met zaterdagochtendmarkt, Cabeceiras de Basto met een grote, oude kerk, een minizoo, een centro hipico en een grote markt op maandagochtend, Amarante met een oude stadskern langs de rivier en een mooi een bovenal toegankelijk klooster en een kunstmuseum (35 km). Tot de bezienswaardige grotere steden horen: Guimarães, met een keur aan kerken en kastelen, een oude, fraai gerestaureerde binnenstad met leuke cafeetjes en restaurants en Panorama Penha; de oude stad Braga met talloze bezienswaardigheden, waaronder bedevaartsoord Bom Jesus en tenslotte Porto, de hoofdstad van het noorden en bekend om haar porthuizen, de oude binnenstad, vele musea, cafe’s en restaurants en dichtbij zee (95 km).

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, Portuguese, English, German

Selfcatering housingunit

Number of persons2Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 385 per unit

Food

Distance to supermarket4 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)250

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityFafe (23 km), Guimãraes (38 km), Vila Real (74 km), Braga (64 km)Nearest villageGandarela (2 km), Celorico de Basto (10 km), Mondim de Basto (9 km)