1. Portugal
  2. Centro
  3. Vila Facaia (Leiria)
  4. Vale das Ripas
image

Vale das Ripas

Location and atmosphere

Zo’n honderd jaar geleden bouwde een boer in de vallei van Vale das Ripas twee huizen en een schuur om zijn oogst te bewaren. Deze schuur is nu verbouwd tot een rustiek vakantiehuisje. De beheerders van het terrein onderhouden hier een grote biologische moestuin.

Facillities

Het huisje heeft een zitkamer met open haard, een slaapkamer, een keuken en een badkamer met toilet. Twee grote populieren verzorgen de schaduw op het terras. Aan de overkant bevindt zich nog een huisje met een slaapkamer, een klein keukentje en een eigen tuintje. Rondom ligt een grote tuin waar u kunt barbecuen, zonnebaden of in de schaduw lekker luieren in de hangmat. Er kan eventueel een tent opgezet worden. Een honderd jaar oude houtoven staat tot uw beschikking. Het drinkwater komt van de eigen bron.

Surroundings and activities

De vallei, waarin het huisje staat, is erg groen. Het is een terrassenlandschap met veel bomen en een weelde aan bloemen. Beneden in de vallei stroomt de Pêra. Dat is in de winter een onstuimige rivier, maar ‘s zomers resteert een lieftallig beekje waarin u heerlijk kunt zwemmen of waarlangs u fijn kunt wandelen. De geïsoleerde ligging van het huisje garandeert rust en stilte. In de directe omgeving kunt u de kleine, authentieke dorpjes verkennen. Op de accommodatie kunt u wandelkaarten krijgen. Mosteiro is een klein kloosterdorpje met wijngaarden: de wijn Calum is een typische vinho verde die u bijna uitsluitend ter plekke kunt genieten omdat de opbrengst nauwelijks de markt haalt. Wat verder weg ligt bijvoorbeeld Coimbra, een prachtige oude stad met steile, smalle straatjes en wereldberoemd om zijn fadohuizen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, Dutch, Portuguese, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Prices on request

Food

Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Windsurfing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)395

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture

Route description

Nearest cityPedrógão grandeNearest villageMosteiro