1. Portugal
  2. Centro
  3. Chãos (Ferreira do Zêzere)
  4. Casa do Serrador
image

Casa do Serrador

Location and atmosphere

Als u een liefhebber bent van natuur, eenvoud en cultuur, dan is Casa do Serrador in Midden-Portugal dé perfecte plek. Het huis ligt aan de rand van het dorpje Pinheiros en biedt veel privacy op een eigen grondgebied van 1,5 hectare. Op het terrein groeien veel fruit- en olijfbomen en er wordt zoveel mogelijk in harmonie met de natuur geleefd. In de omgeving zijn veel kleine boerderijen of quintas, die nog volop in bedrijf zijn. De druiven- en olijvenoogst in het najaar zijn de jaarlijks terugkerende gebeurtenissen die hun stempel drukken op het leven hier.

Facillities

Het vakantiehuis was ooit een oude stal, maar is nu volledig gerestaureerd. Het is een authenthiek Portugees gebouw en beschikt over ruime kamers en prachtige dikke muren. Het is sfeervol maar eenvoudig ingericht. Casa do Serrador betekent het huis van de zager, omdat er ooit een zagerij was gevestigd. Het heeft drie kamers. Op de begane grond is een woonkamer met open keuken en een grote slaapkamer met badkamer. Op de eerste verdieping is eveneens een grote slaapkamer met badkamer. Gasten kunnen altijd plukken uit de fruitgaard, van de notenbomen en uit de druivengaard.

Surroundings and activities

De heuvelachtige omgeving is bijzonder geschikt om te wandelen. In het huis vindt u een map met wandelingen. Zwemmen kan bij een van de natuurlijke rivierstrandjes of bij de bron van Agroal: alles binnen een straal van drie tot acht kilometer. Op circa 10 minuten lopen vindt u het dorpscafé in Vales. Hier is ook een kleine supermarkt, een pinautomaat en een benzinestation. Wilt u Portugese cultuur ontdekken, dat kan in Tomar, Batalha (55 km) en Fatima (50 km), Coimbra (76 km), Nazaré (88 km), Lissabon (155 km) en Porto (190 km). In het huis zijn diverse folders voorhanden om u verder op weg te helpen.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 31-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, Portuguese, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 295 + 30 aan verplichte schoonmaakkosten per unit

Food

Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants5 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)157

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest cityTomar (13 km)Nearest villagePinheiros