1. Portugal
  2. Lisboa e Vale do Tejo
  3. Lisboa (Lisboa)
  4. Lisbon Story Guesthouse
image

Lisbon Story Guesthouse

Locatie en atmosfeer

Het Lisbon Story Guesthouse is een recent pension gelegen in het centrum van Lissabon. Alle kamers zijn uniek en vertegenwoordigen een cultureel of een natuurlijk element dat u ergens in Portugal kunt terugvinden. De namen van de kamers verraden al het een en ander. Het ligt in een van de meest bekende en historische wijken van Lissabon, Rossio. De eigenaren verwelkomen u graag en u kunt bij hen terecht voor informatie en tips, die alleen de lokale bevolking u aan de hand kan doen.

Faciliteiten en aanbod

U heeft de keuze uit elf tweepersoonskamers. Drie ervan beschikken over een eigen badkamer plus toilet. Acht kamers maken gebruik van drie gedeelde badkamers met toilet. In het Lisbon Story Guesthouse beschikt u verder over een gemeenschappelijke woonkamer, een terras en een keuken. Het is dus mogelijk om uw eigen voedingswaren in te slaan en een eigen maaltijd te bereiden. U heeft gratis wifi-internet en koffie en thee zijn de hele dag verkrijgbaar. Het ontbijt is inbegrepen en kan worden geserveerd tot in de late ochtenduren. U kunt zich dus met een gerust hart in het nachtleven storten.

Omgeving en activiteiten

Lisbon Story Guesthouse ligt in Rossio in de Baixa Pombalina oftewel de benedenstad, de centrale stad van Lissabon. Deze wijk is gebouwd nadat bijna alle gebouwen er bij de aardbeving en het daarop volgende inferno van Lissabon in 1755 ingestort waren. De straten van het stadsdeel zijn gebouwd in rechte lijnen en lijken in niets op het organische stratenpatroon van vóór de aardbeving. De wijk is met de destijds gangbare technieken aardbevingsbestendig wederopgebouwd en in het patroon van de wijk zijn brandgangen en wallen bedacht. Het staat bekend als een chique buurt met exclusieve winkels en wordt druk door toeristen bezocht. Het is een prachtig centraal punt om de stad verder te verkennen en u heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk op loopafstand van u liggen. Waaronder bijvoorbeeld de monumentale tramlijn 28. Als u een dagje de natuur in wil kunt u naar Sintra of het Estuário do Tejo gaan.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Spaans, Frans, Portugees, Engels

Logies

Aantal personen22-30Aantal kamers11Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 40-120 Prijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

OntbijtAfstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants0.1 km

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)14

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stad
Dichtstbijzijnde dorp