1. Polen
  2. Dolnośląskie
  3. Świerzawa
  4. Villa Greta
image

Villa Greta

Locatie en atmosfeer

Villa Greta ligt in het authentieke Sudeten-dorp Dobków. Om het dorp liggen de bergen van Kaczawskie en haar uitlopers. Het is een unicum dat het huis al meer dan 130 jaar door de familie wordt bewoond. Daardoor waren zij in staat om veel van de familie-erfstukken te bewaren en de unieke sfeer in dit huis te behouden. Villa Greta is een gasthuis, ver van de bewoonde wereld, in het land van de gedoofde vulkanen. Het is tevens een restaurant gespecialiseerd in de regionale Poolse keuken en met de nadruk op slow food. Vooral gezinnen met kinderen zijn welkom, voor wie een veilige plek is gecreëerd om fijn te spelen. De eigenaren hebben zich gecommitteerd aan het beschermen van het milieu en de biodiversiteit in de regio en in heel Polen. Ze ondersteunen ook, zowel materieel als financieel, alle maatregelen die gericht zijn op de bescherming van de natuur.

Faciliteiten en aanbod

Er kunnen 25 personen terecht verdeeld over negen kamers. Ze beschikken over 17 eenpersoonsbedden en vier tweepersoonsbedden en nog vier opklapbedden, verdeeld over vier tweepersoonskamers met badkamer, vier vierpersoonskamers met badkamer en één eenpersoonskamer met een eigen badkamer. Er is een grote huiskamer met open haard en een grote eetkamer.

Omgeving en activiteiten

Er zijn meerdere kastelen in de directe omgeving zeer de moeite waard om te bezoeken, zoals in Lipa (5 km), Świna (15 km) en Bolków (19 km). Een absolute aanrader zijn de houten vredeskerken in Jawor (24 km) en Świdnica (49 km). Over de hele regio verspreid liggen de restanten van drie vulkanische perioden en kunt u de oude vulkaankegels, bizarre rotsformaties en mineralen bezichtigen in het Land van de Gedoofde Vulkanen. Łysa Góra-Dziwiszów is een skigebied dat op nog geen vijftien kilometer van Dobków ligt.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Pools, Engels

Logies

Aantal personen25Aantal kamers9Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 150 PLN/40 EUR

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenOntbijt€ 25 PLN/6Lunch€ 40 PLN/10Diner€ 25 PLN/6Afstand tot supermarkt0.5 kmAfstand tot restaurants0 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)340

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Akkerbouw, Bosbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadJelenia GóraDichtstbijzijnde dorpDobków