1. Polen
  2. Podlaskie
  3. Białowieza
  4. Eko-Sen
image

Eko-Sen

Locatie en atmosfeer

Deze kleine traditionele boerderij is mooi gelegen in Białowieza, een groot dorp in de beroemde Puszcza Białowieźa bij de rivier Narewka en vlakbij de grens met Witrusland (Belarus). Er worden paarden, varkens en kippen gehouden en op de vijf hectare landbouwgrond net buiten het dorp worden groenten en granen verbouwd. De boer is ook beeldhouwer en de boerin serveert lekkere maaltijden, uiteraard zoveel mogelijk bereid met producten uit eigen tuin. Achter het houten huis met knus balkon ligt een bloemen- en groententuin en een plek voor de kinderen om te spelen. Hun prachtige kat waakt over de kippen en de paarden aan het einde van de tuin. De familie van uw gastheer heeft hier generaties gewoond en zijn altijd boeren geweest. In zijn huidige vorm bestaat deze eco-agroturystyka al vijfentwintig jaar.

Faciliteiten en aanbod

Er zijn vijf gastenkamers, twee voor drie personen en drie voor twee personen. Ook kunnen gasten gebruik maken van de ruime eetkamer. Er worden fietsen verhuurd en u kunt biologische producten kopen. In de tuin is er een kampvuurplek en kampeerders kunnen er een tent opzetten. U kunt hier ook leren paardrijden.

Omgeving en activiteiten

In de lente en herfst worden tochten met paard en wagen en ‘s winters sledetochten georganiseerd door het Białowieźa-woud. Het Białowieża Nationaal Park is een kernzone in het immense woud van Białowieża, dat zich ook uitstrekt in Witrusland en waar het grootste zoogdier van Europa leeft, de wisent. Het was oorspronkelijk een jachtgebied van de Russische tsaren en Poolse koningen. In het dorp Białowieża liggen diverse onderzoeksstations voor bosbouw en zoölogisch onderzoek. Even ten westen van het dorp Białowieźa ligt een klein dierenpark, met daarin de meeste grote zoogdieren die in het bos van Bialowieza in het wild voorkomen: wisent, wild zwijn, ree, eland, wolf, lynx en edelhert. In de omgeving kunt u fraaie wandelingen maken en ook kunt u op de fiets de wijdere omgeving verkennen.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping01-05 t/m 30-09

Gesproken talen

Pools, Engels

Logies

Aantal personen15Aantal kamers5Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 80 PLN/20 per kamerPrijs is inclusief ontbijt

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen2Aantal tentplaatsen2prijs per persoon€ 20 PLN/6 Prijs tent per nacht€ 40 PLN/12 Prijs caravan/camper per nacht€ 40 PLN/12

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijt€ 20 PLN/5 LunchDiner€ 35 PLN/9Afstand tot supermarkt0.5 kmAfstand tot restaurants0.5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)165

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Akkerbouw, Veeteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadHajnówka (20 km)Dichtstbijzijnde dorpBialowieza