1. Noorwegen
  2. Trøndelag
  3. Jøa
  4. Brakstad Gård
image

Brakstad Gård

Locatie en atmosfeer

Brakstad Gård is een biologische boerderij met Debio certificering, schitterend gelegen aan zee op het eiland Jøa in Trøndelag, op 200 kilometer ten noorden van Trondheim. Op Brakstad Gård houden ze veel soorten dieren: schapen, koeien, kippen, een hond en een kat. De koeien en schapen grazen op de afgelegen weiden. Een aparte groep schapen graast het hele jaar door op de heidevelden aan de kust. Deze heidevelden zijn beschermd cultuurlandschap. Op de boerderij is een zeilmakerij.

Faciliteiten en aanbod

Brakstad Gård is heerlijk voor kinderen. Ze kunnen trampolinespringen, fietsen, vissen en voetballen. Op verzoek is het mogelijk mee te helpen op de boerderij. Bij Brakstad haven, 500 meter van de boerderij, liggen meerdere boten voor verhuur. Traditionele roei- en zeilboten, kajak, motorboot en zeilcharter. Een unieke mogelijkheid om de Noorse kust met al haar geheimen te ontdekken vanaf het water. Voor kinderen is er een optimistje te huur. Onder de zeilmakerij is een éénkamerappartement met uitzicht over het boerderijterrein te huur. Deze kamer heeft een keuken, een slaapbank voor twee personen en eettafel. Er is een aparte badkamer en toilet. Voor kinderen is het mogelijk een bed bij te zetten. Een zogenaamde stabbur uit 1860, waar vroeger de etensvoorraad bewaard werd, is nu verbouwd en ingericht als vakantiehuis. Beneden is de keuken, badkamer en woonkamer met eettafel. Boven is slaapgelegenheid voor vijf personen. Het stabbur staat op het erf van de boerderij.

Omgeving en activiteiten

Het eiland Jøa is het rijk van de Noorse dichter Olav Duun. Het weelderige landschap biedt een gevarieerd dierenleven. Wees niet verbaasd als u een eland ziet, een zeearend en misschien bevers, otters of kraanvogels. Over het hele eiland lopen prachtige wandelpaden en mooie fietsroutes. Jøa biedt oneindig veel visrijke plekjes.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Noors, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen7Aantal huisjes/appartementen2Prijzen op aanvraag

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Boot- of kanoverhuur

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stad
Dichtstbijzijnde dorp