1. Nederland
  2. Friesland
  3. Oudemirdum/Aldemardum (De Friese Meren/De Fryske Marren)
  4. Leefboerderij Broersma
image

Leefboerderij Broersma

Locatie en atmosfeer

Saksische boerderij in Oudemirdum, de parel van het Gaasterland, in de gemeente De Friese Meren. De boerderij ligt op een locatie die al meer dan 400 jaar bewoond is. Het gebouw dateert van vóór 1800 en is opgetrokken uit geeltjes, een klein soort baksteen en gedekt met een rieten kap. Het erf geeft een gevoel van rust, ruimte en vrijheid.

Faciliteiten en aanbod

Sinds 2016 beschikken wij over een gloednieuw gastenappartement voor twee personen in de boerderij met privé-tuin, ruim, eigentijds en gerieflijk maar met behoud van authentieke elementen. Er is een complete, praktische open keuken in een ruime gezellige living. De twee schuifpuien op het westen geven rechtsstreeks toegang tot de tuin en zorgen voor een lichte sfeer. De slaapkamer is uitgerust met comfortabele bedden, 2,10 meter lang en heeft ook een schuifpui op het westen. Aangrenzend is er een fijne badkamer met wastafel, douche en wasmachine. Het toilet is separaat. Het appartement ademt een sfeer van rust en gezelligheid, een plek waar u zich thuis gaat voelen en een heerlijk ontspannen vakantie kunt doorbrengen. Als er genoeg hooi is in de schuur, kunt u ook kiezen voor overnachting in het hooi. Op verzoek kan voor een lunchpakket worden gezorgd. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van kruidenthee uit eigen ecotuin, jams van eigen fruit en eitjes van de eigen zwerfkippen. Huisdieren kunt u na overleg meenemen. Er is gelegenheid om uw paard in een naburige weide te stallen.

Omgeving en activiteiten

In de directe omgeving zijn bossen en weiden met reeën, vossen en dassen. De boerderij ligt aan diverse wandel-, fiets- en ruiterroutes, zoals het Zuiderzeepad en de Elfstedenwandel- en fietstocht. De Friese Meren bieden volop watersportmogelijkheden. Er is een kano beschikbaar voor de gasten. Vanaf het erf kunt u de kano rechtsstreeks in de Luts te water laten. Tijdens uw tochten kunt u schilderachtige plaatsen zoals Stavoren, Sloten en Workum bezoeken. Kite-surfen kunt u op het IJsselmeer bij Mirns, een kwartiertje met de auto en zwemmen kunt u bij De Hege Gerzen, met een mooi zandstrand en speeltoestellen, ook aan het IJsselmeer en op 15 minuten fietsen. In de omgeving zijn meer dan veertig ruiterroutes. In Woudsend en in Sloten staan monumentale, maar werkende graanmolens. Een golfbaan vindt u op twee kilometer van de Leefboerderij. Prettige bijkomstigheid: in Gaasterland is het vaak aangenamer weer dan de KNMI-voorspellingen uit De Bilt voorspiegelen.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Spaans, Frans, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Prijs kleinste eenheid per week€ 450-800

Maaltijden

OntbijtAfstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)2

Overwegend landbouwgebied

Poel, ven, meer

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSneek, HeerenveenDichtstbijzijnde dorpOudemirdum, Balk