1. Nederland
  2. Friesland
  3. Natuurkampeerterrein De Meenthe
image

Natuurkampeerterrein De Meenthe

Locatie en atmosfeer

Natuurkampeerterrein de Meenthe ligt in de Friese Wouden op de grens met Drenthe, in een prachtig coulissenlandschap met hier en daar een brinkdorp. Het terrein ligt in het Meenthebos rond een vijver, het voormalige zwembad. De vijver heeft nu alleen nog een esthetische functie.

Faciliteiten en aanbod

Het terrein biedt een zee aan ruimte voor 40 tenten, caravans en campers. De meeste plaatsen hebben elektriciteit. Koelkasten, een wasmachine, een droger en een telefoon zijn op het terrein aanwezig. Trekkers kunnen terecht op een apart veldje. Het sanitair vindt u in de verbouwde kleedhokjes van het oude zwembad. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen, een zandbak en een volleybalveldje. De Meenthe is een natuurkampeerterrein en een Natuurkampeerkaart is dan ook verplicht. U kunt deze op het terrein kopen (€ 14,95).

Omgeving en activiteiten

Het riviertje de Linde meandert op loopafstand door het groene Stellingwerf. Het Drents-Friese Wold strekt zich van Noordwolde uit tot ver in Drenthe, tot Diever en Appelscha. In dit Nationaal Park zijn vele wandel- en fietsroutes uitgezet. De moerassen van de Rottige Meenthe, de Weerribben en de Wieden liggen op fietsafstand. Hier vindt u rijke moerasbossen met veel bijzondere vogels en planten. U kunt fietsen huren in Noordwolde. U kunt ook over knuppelpaden lopen of met een kano of fluisterboot doordringen tot in het hart van de Weerribben. Voor kinderen is er de Speelstad Oranje, een van de grootste binnenspeeltuinen van Europa. Of het gevangenismuseum in de voormalige Strafkolonie Veenhuizen, waar u zelf eens kunt kijken hoe het leven in de gevangenis nu en in het verleden was.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-04 t/m 01-10

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Totaal aantal staanplaatsen40Aantal tentplaatsen20prijs per persoon€ 6Prijs tent per nacht€ 3,50Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2,80

Maaltijden

Afstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants10 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Boot- of kanoverhuur

Overdekt zwembad

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)6

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadWolvega, HeerenveenDichtstbijzijnde dorpNoordwolde