1. Netherlands
  2. Gelderland
  3. Heerde
  4. De Bankenburg
image

De Bankenburg

Location and atmosphere

Tussen Heerde en Hattum ligt De Bankenburg, aan het einde van een met oude beuken omzoomd laantje, als een beschut eiland in het eeuwenoude enkenlandschap. Het is één van de oudste boerderijen in Heerde. Opgravingen en archiefonderzoek hebben geleerd dat het oudste deel al van ver vóór 1716 dateert en dat de boerderij lang in het bezit was van de adel. In 1839 kocht Jan Bank de boerderij en gaf haar zijn naam! De Bankenburg is niet meer als boerderij in bedrijf, maar heeft binnen en buiten nog veel oorspronkelijke kenmerken. De Bankenburg ligt op de grens van de Veluwe, met bossen en heidevelden en de IJsselvallei met uitgestrekte weidegebieden, slingerende dijkjes en mooie uiterwaarden.

Facillities

Het autovrije kampeerterrein heeft prachtige, oude boompartijen en doorkijkjes op de weilanden. Er is een receptie met toeristische informatie, een verkooppunt van regionale producten, een goed gesorteerde bibliotheek en wifi. In de kapschuur bevindt zich de fietsenstalling. De 25 zeer ruime plaatsen liggen verdeeld over verschillende beschutte veldjes, bieden zowel zon als schaduw en hebben elektriciteitsaansluiting. Er is sanitair met een wasmachine. U hebt direct toegang tot het Apeldoornsch Kanaal en de camping ligt aan het fietsknooppunt 90. Bij voldoende deelname is er op woensdagen een natuurwandeling met gids.

Surroundings and activities

Er is een ruime keuze aan fietsroutes en verschillende wandelroutes in de Veluwse bossen en over de heidevelden. De natuurgebieden en uiterwaarden langs de IJssel zijn geliefd om hun bijzondere flora en fauna. IJsselnatuurtochtpaden zijn onder andere te vinden in de Vorchterwaarden, de Duursche Waarden en de Buitenwaarden Wijhe. De historische Hanzesteden Hattem (10 km), Elburg (19 km), Zwolle (18 km), Deventer (23 km) en Kampen (28 km) zijn een bezoek meer dan waard. Ook Paleis het Loo in Apeldoorn (24 km) is een aanrader.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 15-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Farm camping

Total number of pitches25Number of tent pitches25prices per person€ 7Costs for use electricity per day€ 2,50

Food

Distance to supermarket2.3 kmDistance to restaurants2.3 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Indoor swimming pool

Health resort

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)5

Route description

Nearest cityZwolleNearest villageHeerde