1. Nederland
  2. Overijssel
  3. Broekland (Raalte)
  4. Natuurcamping de Joxhorst
image

Natuurcamping de Joxhorst

Locatie en atmosfeer

De Joxhorst is een kleinschalige natuurcamping met een grote zwemvijver en ligt halverwege de Sallandse Heuvelrug en de rivier IJssel. Het is een do it together-camping: de familieleden delen een boerderij en hopen hier samen met anderen oud te worden door recreatie, voedselproductie, zorg, wonen en werken te combineren. Er wordt gestreefd naar een duurzaam beheer zonder chemische hulpmiddelen. Verzorgingsproducten zoals zeep, shampoo, douchegel en afwas- en schoonmaakmiddelen staan voor u klaar.

Faciliteiten en aanbod

Op het natuurlijk aangelegde en autovrije terrein is plaats voor ongeveer twaalf tenten, campers of caravans. Acht plaatsen hebben elektriciteit. Naast een ruim tenthuis voor vier personen verhuren wij een trekkershut met stapelbed, ideaal voor fietskampeerders en een atelier voor twee à drie personen met een houtkachel en een eigen toilet. Er is een door ieder te gebruiken ingerichte keuken met bestek, borden en kookgerei. Behalve de prachtige zwem- en natuurvijver kunt u ook genieten in de houtgestookte badkuip. Voor kinderen is er een strandje, een bootje, een kabelbaan, een trampoline en diverse andere speelattributen. Bij slecht weer is het mogelijk overdekt te zitten bij een openhaard vuurtje. Het is ook mogelijk een vuurschaal te huren.

Omgeving en activiteiten

U kunt prachtige fiets- en wandeltochten maken in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug met één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Door het hoogteverschil zijn er mooie vergezichten. De schoonheid van de IJsselvallei ligt in de Duursche Waarden, met haar uiterwaarden en ooibossen. De historische Hanzesteden Deventer (20 km), Zwolle (25 km) en Zutphen (30 km) zijn zeker een bezoekje waard. Bij slecht weer is er een overdekt zwembad in Raalte (3 km).

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-04 t/m 31-10ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Spaans, Nederlands, Engels

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen12Aantal tentplaatsen12prijs per persoon€ 7,50-10Prijs per kind (<12)€ 5 (kinderen jonger dan 15 jaar)Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2,50Prijs blokhut of bungalow per dag€ 15 per persoon per dag

Maaltijden

Afstand tot supermarkt4 kmAfstand tot natuurvoedingswinkel4 (bv. Herenstraat 8 in Raalte)Afstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Sauna/Turks bad

Buitenzwembad

Buitensportfaciliteiten

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)3

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadDeventerDichtstbijzijnde dorpRaalte