1. Nederland
  2. Drenthe
  3. Dwingeloo (Westerveld)
  4. Kampeerterrein de Olde Bârgen
image

Kampeerterrein de Olde Bârgen

Locatie en atmosfeer

Het kampeerterrein Olde Bârgen is schitterend gelegen in het Nationaal Park Dwingelderveld, aan de rand van de oude bouwlanden van Lhee. Het biedt rust en stilte en is een zeer geschikt vertrekpunt voor allerlei activiteiten op het gebied van natuur, cultuur en recreatie.

Faciliteiten en aanbod

Voor kampeerders zijn er 75 plaatsen verdeeld over een aantal beschutte grasvelden met houtwallen.Er is een volledig ingerichte eco-trekkershut te huur. De hut heeft een sedumdak (een vetplantenfamilie), een veranda met bankjes en is geschikt voor vier personen (€ 45 per nacht). Ook in de herfst en winter aangenaam omdat de hut verwarming heeft. In de zomer is er een apart en autovrij gedeelte voor tenten. Voor trekkers is altijd plaats en zij betalen een aangepast tarief. Het centrale gebouw is op milieuvriendelijke wijze gebouwd, onder meer met een mos-sedumdak en heeft ook verwarming. Het beheer van het terrein gebeurt met respect voor het milieu. Er zijn veilige speelvoorzieningen voor kinderen en er is een wasruimte voor de kleintjes. Voor uw paard of pony is er een speciale weide. Wifi is beschikbaar.

Omgeving en activiteiten

Het Bezoekerscentrum Dwingelderveld biedt alle informatie over de omgeving en organiseert exposities en excursies. Vlakbij het bezoekerscentrum is de schaapskooi van de kudde van Ruinen. Aan de rand van de heide in Lhee ligt de andere schaapskooi. De herder loopt dagelijks met zijn kudde over het Dwingelderveld. Elke dag rond 17.00 uur kunnen kinderen de schapen aaien en knuffelen tijdens het aai-kwartier. Dagtrips zijn onder andere mogelijk naar het Dierenpark Emmen (36 km), het Museumdorp Orvelte (25 km) of het Herinneringscentrum Kamp Westerbork (20 km). Ook kunt u het Drentse Boomkroonpad (Borger) lopen of varen op de Weerribben. Dwingeloo heeft een natuurvoedingswinkel.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Gewone camping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen75Aantal tentplaatsen60Prijs tent per nacht€ (incl. 2p) 18,75Prijs caravan/camper per nacht€ (incl. 2p) 20,25Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ incl.Prijs blokhut of bungalow per week€ 280 euro of per dag: 45

Maaltijden

Afstand tot supermarkt0.8 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)17

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadHoogeveenDichtstbijzijnde dorpDwingeloo