1. Nederland
  2. Drenthe
  3. Darp bij Havelte (Westerveld)
  4. Natuurvriendenhuis/kampeerterrein het Hunehuis
image

Natuurvriendenhuis/kampeerterrein het Hunehuis

Locatie en atmosfeer

Het Hunehuis ligt bovenop de Havelterberg bij monumentale hunebedden en temidden van heide, bos, vennen en zandverstuivingen. Dit prachtig gerenoveerde natuurvriendenhuis ligt in een eigen bosperceel. De nieuwe slaapvleugel is comfortabel en goed ingepast in het landschap. In de oudbouw zijn de originele Bauhaus-elementen weer zichtbaar.

Faciliteiten en aanbod

Er is plaats voor 72 gasten in 29 kamers. Vanuit de gemeenschappelijke zaal heeft u een prachtig uitzicht en kijkt u uit over de heide van het Ooster- en Westerzand. Schapen trekken elke ochtend en avond voorbij. U dient zelf linnengoed mee te nemen. Op een beschut terreintje ligt een trekkersveld voor tien tenten. Het terrein is niet toegankelijk voor caravans. Het trekkersveld is een natuurkampeerterrein en een Natuurkampeerkaart (€ 14,95) is verplicht. Voor kinderen is rondom het huis volop speelruimte.

Omgeving en activiteiten

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt net als het Dwingelerveld op fietsafstand. In Havelte (3 km) zijn fietsen te huur. U kunt uren dwalen door de natuur, bijvoorbeeld langs het Drenthepad of het nieuwe Havezatenpad. De moerassen van de Rottige Meenthe, de Weerribben en de Wieden liggen ook op fietsafstand. De rijke broekbossen zijn een paradijs voor vogelaars en plantenliefhebbers. Met een zeilpunter, kano of fluisterboot kunt u vanaf Giethoorn de wetlands ontdekken, waar de libellen boven uw hoofd zweven. Mooie brinkdorpen zoals Diever en Ruinen zijn een bezoekje waard. Maar ook oude stadjes als Steenwijk, Vollenhove en Zwartsluis zijn bezienswaardig. Zwemmen kan in het zwembad van Havelte (2 km). Daar is ook Vlinderparadijs Papiliorama. In Kallenkote (3 km) zit Vogelpark Taman Indonesia, met kinderboerderij en mini-speeltuin. Op de Koloniehof in Frederiksoord (7 km) komt u alles te weten over het harde bestaan op de woeste Drentse gronden in de 19e eeuw. Het Drukkerijmuseum in Meppel (8 km) heeft een kinderdrukkerij waar je zelf allerlei technieken mag uitproberen. Ook zijn er speurtochten in het museum. In Steenwijk (6 km) is een kermis- en circusmuseum.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaar

Logies

Aantal personen72Aantal kamers29Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 58 per kamer

Groepsverblijf

Aantal personen72Aantal kamers29Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen slaapzak meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijzen op aanvraag

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Caravans/campers niet toegestaanTotaal aantal staanplaatsen10Aantal tentplaatsen10prijs per persoon€ 6Prijs tent per nacht€ 3,50

Maaltijden

Afstand tot supermarkt3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Overdekt zwembad

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)9

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSteenwijkDichtstbijzijnde dorpHavelte