1. Nederland
  2. Overijssel
  3. De Lutte (Losser)
  4. Landgoedcamping het Meuleman
image

Landgoedcamping het Meuleman

Locatie en atmosfeer

In het prachtige Twentse natuurgebied Het Lutterzand ligt landgoedcamping Het Meuleman. De camping is zeven hectare groot en onderdeel van Landgoed het Meuleman. Dit landgoed is begin deze eeuw ontstaan door aankopen van een Twentse textielfamilie. Het huidige bezit is zo’n 320 hectare aan cultuurgrond, bossen en natuurterrein met heide en jeneverbesstruweel. Het landgoed beschikt nog over een houtzagerij. De camping is gevormd door de natuur en ongeveer twee hectare is een rust- en broedgebied voor de dieren die er leven.

Faciliteiten en aanbod

De niet precies afgebakende, ruime kampeerplaatsen hebben een water- en stroomaansluiting en er zijn uitstekende sanitaire voorzieningen. Behalve kamperen kunt u ook het hele jaar door een volledig ingericht vakantiehuisje voor zes tot acht personen huren of een trekkershut naar Fins model. U kunt sportief bezig zijn op het volleybalveld, jeu de boules-baan, de midgetgolfbaan of op het high rope parcours, een boomtoppenklauterpad. Er is fietsverhuur en een huifkarhalte. Zonnen is ook mogelijk op het strand van de privézwemvijver. Het restaurant bij de camping heeft voor de gasten een speciale maaltijdenservice. Er is een internethoekje op de receptie en wifi op een groot gedeelte van het terrein.

Omgeving en activiteiten

De camping ligt in een omgeving van bossen, afgewisseld met heide en struikgewas en volop wandel- en fietsmogelijkheden. Vlakbij stroomt het riviertje de Dinkel door een landschap van zandverstuivingen. In de omgeving vindt u vele havezaten en kastelen zoals Havezate het Everloo in Rossum (8 km), Huis Singraven met watermolen in Denekamp (9 km) of het Schloß in Bad Bentheim (D, 15 km). In het bomenpark Arboretum Poort Bulten vindt u 2500 inheemse en exotische bomen en heesters.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping01-04 t/m 01-10ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen32Aantal huisjes/appartementen5Prijs kleinste eenheid per week€ 585 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 630 per eenheid

Gewone camping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)Totaal aantal staanplaatsen100Aantal tentplaatsen30prijs per persoon€ 4Prijs tent per nacht€ 20Prijs caravan/camper per nacht€ 20.00Prijs blokhut of bungalow per week€ 630

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineAfstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)36

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadOldenzaalDichtstbijzijnde dorpDe Lutte