1. Netherlands
  2. Gelderland
  3. Lintelo (Aalten)
  4. Logiesverblijf de Möllenhook
Small map
image

Logiesverblijf de Möllenhook

Location and atmosphere

In het rustige buitengebied tussen Aalten en Varsseveld hebben Thea Herder en Herbert Nijland achter op hun erf een opslagloods tot logiesverblijf verbouwd. Het ligt naast de Wenninkmolen in Lintelo en met vrij uitzicht op de weilanden is dit logiesverblijf een fijne plek geworden om enkele dagen of langer te verblijven. Bij de verbouwing zijn de bestaande constructie, fundering en onderbouw van de loods gehandhaafd. Er zijn zoveel mogelijk ecologische en tweedehands bouwmaterialen gebruikt. De buitenzijde is afgewerkt met Douglas FSC-hout. De binnenwanden zijn grotendeels afgewerkt met leemstucmortel, wat een fijn binnenklimaat geeft. De isolatie is van vlas en metisse, gerecyclede kleding, op basis van 85% katoen. Er is gebruik gemaakt van 100% natuurlijke lijnolieverfproducten en de op het dak aangebrachte zonnepanelen voorzien in de elektriciteitsbehoefte. De goed geïsoleerde ruimten worden verwarmd met infrarood verwarmingspanelen. Het meeste meubilair is tweedehands of gemaakt van oude materialen.

Facillities

Het logiesverblijf bestaat uit twee los van elkaar te boeken studio’s: ’t Uutzicht (34 m2) heeft twee stapelbedden, een eethoek en slaapbank en is geschikt voor vijf à zes personen. Er is een keukentje met koelkast en tweepits inductie-kooktoestel en de ruimte heeft eigen sanitair. Een waterkoker en koffiezetapparaat, pannen, serviesgoed en bestek zijn aanwezig; ’t Heujhok (17 m2) is ingericht als trekkershut, heeft twee stapelbedden, een eethoek en een keukenblokje met koud stromend water. Een waterkoker, koffiezetapparaat, serviesgoed en bestek zijn aanwezig. In ’t Bruushus, centraal op het erf, bevindt zich sanitair en kookgelegenheid met koelkast, vierpits gastoestel en magnetron. Pannen, serviesgoed en bestek zijn aanwezig. De sanitairruimte met douche, toilet en wastafel is ook voor mindervaliden toegankelijk. Beide verblijven zijn per nacht te boeken. Beddengoed is te huur of kunt u zelf meebrengen. Een ontbijtpakket is op aanvraag mogelijk. In ’t Uutzicht en ’t Heujhok is bedraad internet aanwezig. In ’t Bruushus is gratis wifi beschikbaar. Huisdieren zijn niet toegestaan, maar voor hulphonden wordt een uitzondering gemaakt.

Surroundings and activities

Het Achterhoekse coulissenlandschap kunt u vanuit de Möllenhook al wandelend of fietsend ontdekken. Verschillende routes zijn beschikbaar en knooppunten bevinden zich in de buurt. Een informatiemap geeft diverse mogelijkheden voor uitstapjes en bezienswaardigheden in de buurt. De naastgelegen Wenninkmolen is meestal op zaterdagmiddag te bezichtigen, daarbuiten alleen op afspraak. Het is een zogenaamde beltmolen die op een natuurlijke of opgeworpen heuvel staat, de molenbelt. De Wenninkmolen wordt door vrijwillige molenaars in werking gehouden.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German

Lodging

Number of persons8Number of rooms2Price single room per night€ 52,50 per kamerPrice double room per night€ 65 per roomPrice includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units2Please bring your own bed linenPrice smallest unit per week€ 220 (of vanaf € 40,- per nacht) per unitPrice largest unit per week€ 325 per unit

Food

Distance to supermarket5 km Distance to ecological food store20 km, DoetinchemDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)20

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityBocholt (D, 16 km), Doetinchem (20 km)Nearest villageAalten (5 km), Varsseveld (5 km)