1. Nederland
  2. Gelderland
  3. Henxel (Winterswijk)
  4. Camping en Vakantiehuis Lutje Kössink
image

Camping en Vakantiehuis Lutje Kössink

Locatie en atmosfeer

Lutje Kössink ligt in het landelijke en bosrijke gebied van het buurtschap Henxel, bij Winterswijk. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om uw vakantie hier door te brengen. De camping is bij uitstek geschikt voor rust- en natuurliefhebbers. Op verzoek maakt de eigenaar met u een wandeltocht door natuurgebieden waar u als bezoeker niet kunt komen. U krijgt dan uitgebreid uitleg over het ontstaan en de geschiedenis van het Winterswijkse landschap.

Faciliteiten en aanbod

Het groepsverblijf is gevestigd in een honderd jaar oude herenboerderij met een schitterend en authentiek Jugendstil-interieur. Het is een gezellige accommodatie, die door het intieme karakter van het gebouw zeer geschikt is voor familiereünies of vriendengroepen. U kunt met de hele groep aan één tafel uw maaltijd gebruiken in de stijlvolle boerenkeuken. Vanuit de kamer en suite hebt u een fraai uitzicht over een grote privé-tuin. Het is geschikt voor maximaal 20 personen. Er zijn negen slaapkamers en vier badkamers. Voor prijzen: zie www.lutjekossink.nl. Het kampeerterrein is omzoomd met 21 soorten bomen en struiken en het beschikt dan ook over zowel zonnige als schaduwrijke plekken. U mag volop rust verwachten. De eigenaar richt zich op kampeerders die houden van kleinschalig kamperen midden in de natuur. Mensen die rust, ruimte en privacy in een prettige en landelijke omgeving weten te waarderen.

Omgeving en activiteiten

Het uitgestrekte buitengebied van Winterswijk is één van de fraaiste in Nederland. In de omgeving vindt u statige Scholtenboerderijen, weilanden en natuurgebieden. De vele beken, houtwallen en bosschages maken het landschap nog afwisselender. De Steengroeven, die zich dicht in de buurt van de camping bevinden, zijn 30 meter diepe schachten waarvan de wanden loodrecht oprijzen en die welhaast buitenlands aandoen. De diverse geologische lagen zijn goed zichtbaar en gunnen u een blik op een honderden miljoenen jaren oud verleden. Winterswijk heeft een gezellige oude kern met winkels, restaurants, cafeetjes en enkele musea. De Duitse grens ligt op 3,5 kilometer afstand.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping15-03 t/m 31-10ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Groepsverblijf

Aantal personen22Aantal kamers9Prijzen op aanvraag

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen25Aantal tentplaatsen25Prijs tent per nacht€ 20 (inclusief 2 personen)Prijs caravan/camper per nacht€ 20 (inclusief 2 personen)Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3

Maaltijden

Afstand tot supermarkt4 kmAfstand tot natuurvoedingswinkel5, Ekoplaza Winterswijk, Roelvinkstraat 33Afstand tot restaurants4 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Windsurfen

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)13

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Overwegend landbouwgebied

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Grasland, Bosbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadEnschedeDichtstbijzijnde dorpWinterswijk