1. Nederland
  2. Gelderland
  3. Meddo (Winterswijk)
  4. Poelhuis
image

Poelhuis

Locatie en atmosfeer

Het Poelhuis is een gemeentelijk monument: van de boerderij werd al in 1319 melding gemaakt in historische documenten. Het huidige hoofdgebouw dateert van 1700. Tot 1995 was er op de boerderij een melkveebedrijf. Nu is er een advies- en ontwikkelingsbureau voor creatief en duurzaam gebruik van het landelijk gebied. De gronden hebben nu een ander gebruik. Naast de natuurvriendelijk beheerde hooilanden, worden de omringende weilanden gebruikt door melkveehouders in de buurt. Er is een walnoten boomgaard van een hectare, waaronder paarden lopen en 3,5 hectare is in gebruik voor een landchapsontwikkelingsproject: er groeit natte heide en er bloeien ook diverse soorten wilde orchideeën.

Faciliteiten en aanbod

Bij het autovrije kampeerterrein met 25 staanplaatsen treft u in de schuur, op de plek van de vroegere jongveestal, een fraaie recreatieruimte. Hier vindt u kranten, (vak-) tijdschriften en informatie over de omgeving. Er staat een televisie en een computer met internet. Op de meeste plekken is gratis wifi. In de schuur zijn ook de sanitaire voorzieningen, waaronder een aangepaste badkamer voor rolstoelgebruikers. Water wordt door een zonneboiler verwarmd. Ook is er een keuken met wasmachine en kookgelegenheid. Alle ruimten zijn verwarmd. De eigenaren vertellen graag over de aangelegde natuurelementen in de omgeving, zoals de kikkerpoelen en vleermuizenkelder en over agrarisch natuurbeheer. Er zijn weinig speelmogelijkheden voor kinderen.

Omgeving en activiteiten

De boerderij is gelegen in een oud hoevelandschap met vele recreatiemogelijkheden. In de omgeving zijn enkele biologische boerderijen te bezoeken. Er is een netwerk van fietspaden, zoals de Buurtschaproute, de Natuurroute, de Vlinderroute en de Kastelenroute en vanaf de camping vindt u snel aansluiting op fietsknooppunt 4. Ook vindt u hier volop wandelroutes, waaronder de Mondriaan- en Komrijroute. Het nabijgelegen Wooldseveen is een heerlijk wandel- en fietsgebied. Het Korenburgerveen, een nat komveengebied, is toegankelijk onder begeleiding. Het Zwillbrocker Venn (D) heeft een flamingokolonie. In de omgeving zijn kinderboerderijen, kruidentuinen, een brandweer- en een openluchtmuseum te bezoeken. Het watersportgebied Hilgelo biedt mogelijkheden om te zwemmen, surfen en kanovaren. Er zijn excursies naar een kalksteengroeve en er worden dorpswandelingen georganiseerd.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-04 t/m 01-11ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen15Aantal tentplaatsen8prijs per persoon€ 4,25Prijs tent per nacht€ 3,50Prijs caravan/camper per nacht€ 3,50Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2,50Prijs voor het parkeren van uw auto€ 1

Maaltijden

Afstand tot supermarkt2.5 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)33

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Fruitteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadWinterswijkDichtstbijzijnde dorpMeddo