1. Nederland
  2. Gelderland
  3. Renkum
  4. Landgoed Quadenoord
image

Landgoed Quadenoord

Locatie en atmosfeer

Landgoed Quadenoord is al 130 jaar familiebezit. Het is een veelzijdig landgoed met diverse functies zoals landbouw, bosbouw, verblijfsrecreatie en een manege. De villa, waar bedrijfstrainingen en bijeenkomsten gehouden worden, is ook bewoond. De weilanden, akkers en bossen zijn een aantrekkelijk decor voor recreatief medegebruik. De Renkumse Beek en de sprengen completeren het geheel. De eerste kampeerders kwamen hier al in 1926. Door de toenemende vraag is het kampeerterrein vanaf de vijftiger jaren uitgegroeid tot wat het nu is. Het natuurkampeerterrein is aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen en de Vereniging Gastvrije Landgoederen en Kastelen. Een natuurkampeerkaart (€ 14,95), die is opgenomen in Het Groene Boekje, is verplicht en verkrijgbaar via www.groenevakantiegids.nl.

Faciliteiten en aanbod

Landgoed Quadenoord ligt op de Zuidwestelijke Veluwe en biedt een bijzonder mooi, stil en schaduwrijk natuurkampeerterrein. Privacy en rust zijn gegarandeerd op de 60 kampeerplaatsen. De grote plaatsen liggen verspreid in de bossen rond het oude landgoed en aan de Renkumse Beek. Op sommige plaatsen waant u zich bijna alleen in het bos. Het kampeerterrein is veilig voor kinderen en er zijn warme douches aanwezig. Er is ook een apart seizoensterrein, hier zijn de plaatsen minimaal 900 m2 groot!

Omgeving en activiteiten

Op Landgoed Quadenoord is een permanente beeldentuin met kunst uit Zimbabwe te bezoeken. De beelden zijn te koop. Ook worden er workshops beeldhouwen georganiseerd door African Art Promotion. De workshops vinden plaats in een open kapschuur en er wordt lesgegeven door Zimbabwaanse kunstenaars. De workshops worden gegeven van half mei tot en met half oktober. In de omgeving en op het landgoed ligt een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden. U kunt het lange-afstand-wandelpad LAW 6-2, het Lingepad tussen Leerdam en Wyler lopen. Houdt u meer van fietsen dan kunt u de LF4, de Midden-Nederlandroute volgen. Ook is dit een ideaal gebied voor paardrijden en u kunt uw eigen paard stallen bij de manege die zich op het landgoed bevindt. Verder vindt u in de omgeving onder andere Het Nationale Park Hoge Veluwe en het Kröller-Muller Museum, de Ginkelse Heide en Kasteel Doorwerth.

Algemene informatie

Openingstijden camping01-04 t/m 31-10

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Totaal aantal staanplaatsen60Aantal tentplaatsen60prijs per persoon€ 5Prijs tent per nacht€ 5Prijs caravan/camper per nacht€ 6Prijs voor het parkeren van uw auto€ 2

Maaltijden

Afstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)24

Producten van de boerderij

Grasland, Akkerbouw, Bosbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadWageningenDichtstbijzijnde dorpRenkum