1. Netherlands
  2. Gelderland
  3. Renkum
  4. Landgoed Quadenoord
image

Landgoed Quadenoord

Location and atmosphere

Landgoed Quadenoord is al 130 jaar familiebezit. Het is een veelzijdig landgoed met diverse functies zoals landbouw, bosbouw, verblijfsrecreatie en een manege. De villa, waar bedrijfstrainingen en bijeenkomsten gehouden worden, is ook bewoond. De weilanden, akkers en bossen zijn een aantrekkelijk decor voor recreatief medegebruik. De Renkumse Beek en de sprengen completeren het geheel. De eerste kampeerders kwamen hier al in 1926. Door de toenemende vraag is het kampeerterrein vanaf de vijftiger jaren uitgegroeid tot wat het nu is. Het natuurkampeerterrein is aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen en de Vereniging Gastvrije Landgoederen en Kastelen. Een natuurkampeerkaart (€ 14,95), die is opgenomen in Het Groene Boekje, is verplicht en verkrijgbaar via www.groenevakantiegids.nl.

Facillities

Landgoed Quadenoord ligt op de Zuidwestelijke Veluwe en biedt een bijzonder mooi, stil en schaduwrijk natuurkampeerterrein. Privacy en rust zijn gegarandeerd op de 60 kampeerplaatsen. De grote plaatsen liggen verspreid in de bossen rond het oude landgoed en aan de Renkumse Beek. Op sommige plaatsen waant u zich bijna alleen in het bos. Het kampeerterrein is veilig voor kinderen en er zijn warme douches aanwezig. Er is ook een apart seizoensterrein, hier zijn de plaatsen minimaal 900 m2 groot!

Surroundings and activities

Op Landgoed Quadenoord is een permanente beeldentuin met kunst uit Zimbabwe te bezoeken. De beelden zijn te koop. Ook worden er workshops beeldhouwen georganiseerd door African Art Promotion. De workshops vinden plaats in een open kapschuur en er wordt lesgegeven door Zimbabwaanse kunstenaars. De workshops worden gegeven van half mei tot en met half oktober. In de omgeving en op het landgoed ligt een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden. U kunt het lange-afstand-wandelpad LAW 6-2, het Lingepad tussen Leerdam en Wyler lopen. Houdt u meer van fietsen dan kunt u de LF4, de Midden-Nederlandroute volgen. Ook is dit een ideaal gebied voor paardrijden en u kunt uw eigen paard stallen bij de manege die zich op het landgoed bevindt. Verder vindt u in de omgeving onder andere Het Nationale Park Hoge Veluwe en het Kröller-Muller Museum, de Ginkelse Heide en Kasteel Doorwerth.

General information

Opening times campsite01-04 t/m 31-10

Languages spoken

German, Dutch, English

Nature camping

Total number of pitches60Number of tent pitches60prices per person€ 5Price tent per night€ 5Price caravan/camper per night€ 6Price carparking€ 2

Food

Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants1 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)24

Farm production

Pastural agriculture, Arable farming, Forestry

Route description

Nearest cityWageningenNearest villageRenkum