1. Nederland
  2. Limburg
  3. Altweert (Weert)
  4. Natuurkampeerterrein Wega
image

Natuurkampeerterrein Wega

Locatie en atmosfeer

Wega ligt in een mooie streek in Midden-Limburg. Het natuurkampeerterrein is rustig, ligt besloten en is ruim opgezet. Wega wordt omringd door een afwisselend bos- en weidelandschap met in de omgeving diverse natuurgebieden en musea. De bouwstijl is afgestemd op de natuurlijke omgeving. De voorzieningen zijn niet luxe, maar bieden wel kwaliteit, die u bijvoorbeeld terugvindt in de sanitaire voorzieningen. De eigenaren hebben uiteraard ook oog voor het milieu en doen aan natuurbehoud.

Faciliteiten en aanbod

Het kampeerterrein biedt 52 ruime plaatsen, twee kampeeerhuisjes elk geschikt voor vijf personen en een trekkershut, ook geschikt voor vijf personen. Er is een tipi en een De Waard-tent te huur. In de tipi zijn slaapplaatsen voor vier personen ingericht en er is een volledige keukeninventaris. Er is een speelgoedkist voor de kinderen en een tafel met fijne stoelen. Op het kampeerterrein zijn er voor de kinderen enkele speelvoorzieningen en er is een kampvuurplaats. Tijdens het hoogseizoen worden op beperkte schaal lokale producten verkocht. Aangezien dit een natuurkampeerterrein is, moet u in het bezit zijn van een Natuurkampeerkaart. Deze is ter plekke te koop (€ 14,95).

Omgeving en activiteiten

De omgeving biedt talloze mogelijkheden om u te vermaken. Op loopafstand is er een natuur- en milieucentrum met een natuurleerpad. Ook vlakbij is bos- en recreatiegebied De IJzeren Man, een kinderboerderij, een binnen- en buitenzwembad, een speeltuin en diverse wandel- en fietsroutes. Er zijn legio natuurgebieden die u vanuit Wega kunt ontdekken: zoals de Laurabossen, de Krang, de Budelerbergen en Boshoverheide in Weert (3-6 km), Tungelerwallen in Altweert (3 km) en het Weerterbos tussen Weert en Maarheze. Het Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert (11 km), het Nationaal Park de Grote Peel in Ospel (15 km), Natuurpark Leudal in Heythuysen (20 km) zijn zeker aanraders. In Weert zijn de musea Jacob van Horne (religieuze en spirituele kunstvoorwerpen) en De Tiendschuur (geschiedenis van Weert en omgeving) te bezoeken.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie11-04 t/m 14-09ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen52prijs per persoon€ 4,80Prijs tent per nacht€ 5,50Prijs caravan/camper per nacht€ 5,50Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2,50Prijs blokhut of bungalow per week€ per nacht: 42-48

Maaltijden

Afstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Buitenzwembad

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)37

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadWeert
Dichtstbijzijnde dorp