1. Netherlands
  2. Limburg
  3. Lottum (Horst aan de Maas)
  4. De Rozenhorst
image

De Rozenhorst

Location and atmosphere

In het Noord-Limburgse dorpje Lottum, vlakbij de rivier Maas, ligt de historische boerderij uit de 18e eeuw van de familie Ramakers. De camping grenst aan een natuurgebied van Het Limburgs Landschap en heeft een prachtig uitzicht. Op het terrein zijn bijzondere tuinen, een biologische moestuin waar gasten op gezette tijden groenten en fruit kunnen kopen en waar workshops gegeven worden.

Facillities

Op het boerenerf staan drie vakantiewoningen te huur, twee voor zes personen en een voor twee personen. De vakantiewoningen beschikken over een terras, een ingerichte keuken en de woonkamers en keukens hebben vloerverwarming. U kunt de woningen per weekend, midweek of voor een week of langer huren. Informeer naar de tarieven. U kunt gebruikmaken van een wasmachine, een wasdroger en een vriezer. De vakantiewoningen kunnen ook als groepsaccommodatie (14 personen) in een geboekt worden. De ecologisch beheerde minicamping telt 25 ruime kampeerplekken, veelal gesitueerd onder de hoogstamfruitbomen. Elke plaats beschikt over water, elektriciteit en afvoer. Ook is er een idyllisch gelegen tentveldje. Het kampeertarief is inclusief plek, twee personen, auto, stroom, wifi en douche. Het sanitair is schoon en met een aparte ruimte voor mindervaliden. Er is een volledig ingerichte pipowagen te huur voor twee à drie personen. Vraag naar de prijzen. Er is een recreatieruimte voor ijsjes en drankjes en een oude kas, waar u tussen de groenten gezellig met meer mensen kunt vertoeven. Op zomerse dagen is er een spetterbadje voor kinderen. Er is een waterspeelplaats en een overdekte vuurplaats. Liefhebbers van tennis kunnen zich uitleven op het gravel.

Surroundings and activities

Lottum en omgeving is bekend om de rozenteelt. Eens per twee jaar, in de maand augustus van de even jaren, vinden de Rozenfeesten plaats. In de omgeving zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet en het Pieterpad slingert door Lottum. De 35 kilometer lange Rozenfietsroute voert u langs de allermooiste plekjes. Maar ook de asperges in het voorjaar en de blauwe bessen in het najaar hebben zo hun eigen fietsroutes. In Lottum is een fijne bakker en er zijn een paar eetcafés. Er is een klein strandje met ligweide aan de Maas. Op de Maashopper kunt u uw fiets meenemen om verschillende dorpen aan de Maas per fiets aan elkaar te rijgen. Verder zijn de Kasteeltuin en het Thermaalbad in Arcen (5 km, in de zomermaanden per voetveer bereikbaar), Aardbeienland in Horst (9 km) en Toverland Sevenum (12 km) en Irrland in Duitsland leuke uitstapjes.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 15-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons14Number of holiday units3Price smallest unit per week€ 330-430 per unitPrice largest unit per week€ 480-580 per unit

Group accommodation

Number of persons18Number of rooms8Prices on request

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches25Price tent per night€ 11,50-13,50 trekkerstentje, € 16,50-19 overigePrice caravan/camper per night€ 16,15-19Costs for use electricity per day€ inclusiefCaravan rental price per day€ 25-35 (pipowagen voor 2 à 3 personen)

Food

Sales of own produceDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants0,3-0,5 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Tours with electric boat

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Stream, river, canal

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityHorst Nearest villageLottum