1. Nederland
  2. Noord-Brabant
  3. Lierop (Someren)
  4. Natuurkampeerterrein de Lier
image

Natuurkampeerterrein de Lier

Locatie en atmosfeer

Natuurkampeerterrein de Lier ligt in de bossen van de Lieropse en Strabrechtse Heide, een uitgestrekt natuurgebied op de grens van de Peel en de Kempen. De Peel is een hoogveenlandschap waarin onder andere het Nationaal Park de Groote Peel een bijzondere plaats inneemt. Het gevarieerde landschap van de Kempen bestaat uit hoge zandgronden met akkers, bos- en heidevelden en doorsneden met riviertjes. Het Beuven op de Strabrechtse Heide staat bekend om haar prachtige flora en fauna. Aan de rand van het ven is een vogelkijkhut.

Faciliteiten en aanbod

De Lier is een kindvriendelijk terrein waar duurzaam beheer en gastvrijheid centraal staan. Er zijn 25 ruime plaatsen, verdeeld over vier veldjes en met een groot aantal nissen, die voor de gewenste privacy zorgen. Op alle plaatsen is elektra aanwezig. Fietsers en wandelaars kunnen hier altijd terecht. Het sanitairgebouw is keurig verzorgd en energiezuinig. Er is een brood- en pizzaoven en een kampvuurplaats om zelf culinair bezig te zijn. Voor kinderen is er een zandbak met waterpomp en in de bossen rond de camping is volop ruimte om hutten te bouwen. Mits aangelijnd zijn huisdieren toegestaan. Een natuurkampeerkaart is op De Lier verplicht (€ 14,95). U kunt deze op het terrein kopen.

Omgeving en activiteiten

In de omgeving zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet, zoals het Pelgrimspad LAW7 en de LF13, de Schelde-Rheinroute. Een van de fietsnetroutes komt langs het terrein. Ook skeeleren hoort tot de mogelijkheden. De omgeving biedt een verscheidenheid aan cultuur. In Asten (7 km) vindt u een natuurhistorisch museum, een beiaardmuseum en een sterrenwacht. In Geldrop (17 km) het Weverijmuseum en in Eindhoven (22 km) het Prehistorisch Dorp, het Milieu Educatie Centrum en het Van Abbemuseum, met een unieke verzameling moderne kunst.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie14-04 t/m 14-09ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Totaal aantal staanplaatsen25prijs per persoon€ 4,35Prijs tent per nacht€ 6Prijs caravan/camper per nacht€ 6Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2,50

Maaltijden

Afstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)26

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadHelmondDichtstbijzijnde dorpLierop