1. Nederland
  2. Zuid-Holland
  3. Noordeloos (Giessenlanden)
  4. Camping de Groene Waard
image

Camping de Groene Waard

Locatie en atmosfeer

In de groene Alblasserwaard ligt minicamping De Groene Waard. De camping van de familie Verspuij ligt op een donk, een door de natuur gevormde hooggelegen plaats in een verder laaggelegen, waterrijk veenweidegebied. Op de boerderij loopt veel kleinvee rond, zoals hangbuikzwijntjes, een pony, een ezel, schapen, kippen, eenden, ganzen en konijnen. In dit decor van honderden knotwilgen voelt u de stress van zich afglijden. Het zijn dan ook vooral de liefhebbers van rust en privacy die zich thuisvoelen op deze camping.

Faciliteiten en aanbod

De camping telt 20 staanplaatsen, is ruim opgezet en u mag zelf een geschikt plekje uitzoeken. Alle plaatsen zijn voorzien van elektra. Op het terrein zijn twee watertappunten. Er is een verwarmd sanitairgebouw met een gescheiden dames- en herengedeelte. Er is een stortplaats voor een chemisch toilet. U kunt gebruikmaken van een wasmachine en centrifuge. Voor boekenwurmen is literatuur voorhanden en ook wifi is aanwezig!

Omgeving en activiteiten

Vanaf de camping zijn er vele mogelijkheden om prachtige tochten te voet, op de fiets of per kano te maken. Kaarten met routes liggen voor u klaar. De omgeving ademt historie, zoals bijvoorbeeld te zien is in de vestingstadjes Nieuwpoort en Woudrichem (15 km). Een bezoek aan cultuurstad Gorinchem (7 km) is per fiets een aanrader. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Kasteel Loevestein (10 km) en dan via de pont in Gorinchem overvaren naar Woudrichem. De fraaie molens van Kinderdijk (30 km) liggen aan een prachtige fietsroute, Holland in al zijn glorie. Het waterrijke gebied rondom de camping kunt u per kano of fluisterboot verkennen. In de omgeving zijn veel kaasboerderijen met verkoop van verse producten aan huis. Er worden ook rondleidingen georganiseerd.

Algemene informatie

Openingstijden camping01-04 t/m 01-10

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen20Prijzen op aanvraag

Maaltijden

Afstand tot supermarkt1.5 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)-2

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadGorinchem Dichtstbijzijnde dorpHoornaar