1. Nederland
  2. Noord-Holland
  3. Wijk aan Zee (Beverwijk)
  4. Natuurvriendenfamiliekampeerterrein Banjaert
image

Natuurvriendenfamiliekampeerterrein Banjaert

Locatie en atmosfeer

De Natuurvriendenfamiliecamping Banjaert ligt tegen de duinrand van Wijk aan Zee op tien minuten lopen van zee en strand. Op hetzelfde terrein ligt het nieuwste natuurvriendenhuis van Nederland.

Faciliteiten en aanbod

Op het gras tussen de bomen zijn er 40 plaatsen voor tenten en caravans. Het terrein heeft een goede grasmat en is omsloten door bomen en duinen. Een groot deel van de plaatsen heeft elektriciteit. Er zijn prima sanitaire voorzieningen. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de speeltoestellen en op het volleybalveld. In de zomer is deze camping erg populair en kunt u beter van tevoren reserveren. Men probeert altijd wel een plaatsje vrij te houden voor trekkers te voet of per fiets.

Omgeving en activiteiten

‘s Zomers is Banjaert het domein van kinderen en buiten het hoogseizoen is het een goed beginpunt voor wandelingen over het strand en door de verlaten duinen. Geniet van de rust in het duinreservaat dat van het huis tot voorbij Schoorl loopt. Verder ligt boven het Noordzeekanaal een prachtig veenweidegebied. Aan de overkant liggen de duinen van Zuid-Kennemerland en recreatiegebied Spaarnwoude waar u onder andere kunt klimmen, skiën en golfen. Voor wandelaars: het kampeerterrein ligt aan het Nederlands Kustpad. Cultuur en uitgaansgelegenheden vindt u in Haarlem, bijvoorbeeld het Frans Halsmuseum en het Teylers Museum. Maar ook Spaarndam en de Zaanse Schans liggen op fietsafstand, net als de Nieuwe Hollandse Waterlinie, met veel natuur rond de oude forten. Fietsverhuur is in het dorp en op het station van Beverwijk.

Algemene informatie

Openingstijden camping01-04 t/m 01-10

Gesproken talen

Nederlands

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Totaal aantal staanplaatsen42prijs per persoon€ 6,80Prijs tent per nacht€ 4,55Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2,80

Maaltijden

Afstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Buitenzwembad

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)10

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadBeverwijkDichtstbijzijnde dorpWijk aan Zee