1. Nederland
  2. Noord-Holland
  3. Den Hoorn (Texel)
  4. Texel-Yurts
image

Texel-Yurts

Locatie en atmosfeer

Wonen in een Texel-Yurt is bijzonder. Een vakantie lang stilstaan bij duizenden jaren Mongoolse nomadische traditie. In al z’n eenvoud. De ronde vormen van de yurt maken je stil. De ruimtelijkheid geeft je lucht. De vuurplek in het hart van de tent, waar je kookt, geeft je heerlijke warmte en energie. De lichtkoepel bovenin geeft je … licht. Het samenzijn in één ruimte, dag en nacht, brengt je dichter bij elkaar. Knus, intiem en behaaglijk. Het ongeschilderde hout brengt je binnen terug naar de basis, de natuur. Die ook buiten overal rondom is. Op een van de mooiste plekken van Texel. Waar je je houtjes hakt en weer wilt buitenspelen. Voor even terug naar een eenvoudig en overzichtelijk leven. Dat is wonen en vakantie vieren in een Texel-Yurt.

Faciliteiten en aanbod

De originele Mongoolse yurts zijn geheel opgetrokken uit duurzame, natuurlijke materialen. Hout, wolvilt en canvas zijn de drie eerlijke ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur in een tent. De fraaie houten vloer benadrukt de cirkelvorm van deze intieme nomadenwoning. Binnen ademt de yurt de sfeer van luxe eenvoud. Stijlvol gemeubileerd met zit- en eethoek en sfeervol verlicht. Schapenvachten en kledingkisten benadrukken de nomadische sfeer. De keuken bevat naast het houtgestookt gietijzeren fornuis met oven en pannen een klein keukenblok met alle benodigdheden om een uitgebreide maaltijd te bereiden. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt. Er staat een koelkist en een cd-speler in de yurt. Hangmat, buitenstoelen en een picknicktafel horen bij de standaard buitenuitrusting. Hout kunt u pakken uit het houthok en de sanitaire voorzieningen van goede kwaliteit liggen op 50 meter afstand van de yurts.

Omgeving en activiteiten

De yurts liggen op een eigen plek aan de rand van Duinkampeerterrein Loodsmansduin op een kwartier loopafstand van het pittoreske dorpje Den Hoorn. Het zuidelijkste puntje van Texel is een prachtig natuurgebied met de Hors, de Geul en Petten. Het rustige strand van Paal 9, waar met jutter Paul inspirerende en leerzame tochten gemaakt kunnen worden. De yurts liggen vlak bij het bos en het strand (3 km). EcoMare, het milieu-educatiecentrum over de Wadden en de Noordzee, ligt op enkele kilometers afstand. Den Burg (5 km) is het grootste dorp van Texel. U vindt er het Maritiem Museum, het Jutter- en Schipbreukmuseum, De Bonte Belevenis, een kindertheater en diverse galeries. Den Helder heeft de Marine-Vlootdagen en het Reddingsmuseum van de KNRM.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie28-03 t/m 31-10

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen26Aantal huisjes/appartementen8Alstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 725 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 875 per eenheid

Maaltijden

Afstand tot supermarkt0.3 kmAfstand tot restaurants0.4 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Buitenzwembad

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)2

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadDen HelderDichtstbijzijnde dorpDen Hoorn