1. Nederland
  2. Noord-Holland
  3. Amsterdam
  4. Hotel Gilinsky
image

Hotel Gilinsky

Locatie en atmosfeer

Het ecologische Hotel Gilinsky drijft in de Ringvaart in Amsterdam. Dat grenst aan een bijzonder, eigenzinnig terrein waar zo’n 100 kunstenaars werken en wonen. In de zomer ligt het hotel op de Nieuwe Meer zelf, grenzend aan het Landschapspark de Oeverlanden, een onbedoeld stukje nieuwe natuur tegenover het Amsterdamse Bos. Sinds de jaren zestig hebben de oevers zich ontwikkeld tot een ecologisch park van wereldklasse. Een heerlijke plek om te genieten van de natuur en de dieren, zoals konijnen en Schotse Hooglanders.

Faciliteiten en aanbod

Het hotel bestaat volledig uit pallethout en andere gerecyclede materialen. Het is een echt privéhotel: u heeft geen last van andere hotelgasten aangezien het hele hotel uit één kamer bestaat. Ook is er een drijvende sauna bijgebouwd van pallethout, eveneens helemaal volgens het cradle-to-cradle-principe. Beide zijn ontworpen en gemaakt door Rob Hagenouw en zijn team voor het Ecofestival Landen, dat elk jaar in de herfst plaatsvindt. Hier kunt u ongestoord genieten van elkaar, de omgeving, het water en de natuur. Verwacht in dit hotel geen luxe maar wel het gevoel van back to basic met een ruig, romantisch sfeertje. Geen elektra en stromend water. Maar mogelijk toch nog met wat luxe wanneer u ’s ochtends, op verzoek, wordt gewekt voor een ontbijt op bed.

Omgeving en activiteiten

In het natuurgebied Oeverlanden worden verschillende activiteiten georganiseerd bij natuurcentrum De Waterkant van vereniging De Oeverlanden Blijven. Stichting Kunstuitingen Nieuw en Meer verzorgt rondleidingen langs ateliers op het Nieuw en Meer-terrein. Iets verderop is een jachthaven waar surfplanken en sloepen gehuurd kunnen worden en ook is er een strandje met een restaurant. Daarnaast zijn er tal van restaurants, musea, theaters en andere uitgaansgelegenheden te vinden in aangrenzend Amsterdam, het eenvoudigst te bereiken met de fiets.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels

Logies

Aantal personen1Aantal kamers1Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 75 Prijs is inclusief ontbijt

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen1Aantal huisjes/appartementen1Prijzen op aanvraag

Maaltijden

OntbijtAfstand tot supermarkt1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Sauna/Turks bad

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)-2

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadAmsterdam
Dichtstbijzijnde dorp