1. Luxemburg
  2. Enscherange/Äischer (Kiischpelt, Wiltz/Wolz)
  3. Camping Val d'Or
image

Camping Val d'Or

Locatie en atmosfeer

Deze rustige familiecamping ligt in de Ösling, een van de schilderachtigste streken in het noorden van Luxemburg, waar Ardennen en Eifel in elkaar overgaan. Val d’Or is vernoemd naar de in het voorjaar prachtig bloeiende gele brem die in de vallei bij de camping groeit. Eigenaren Fred en Karin hopen dat hun camping voor velen een plek van onthaasting en bezinning mag zijn, geïnspireerd door de geuren, geluiden en kleuren van de omringende natuur.

Faciliteiten en aanbod

Een gedeelte van Val d’Or is ingericht als natuurkampeerterrein en op het kampeergedeelte mogen geen auto's geparkeerd worden. U kunt op de camping ook een stacaravan of een trekkershut huren. Er zijn eenvoudige vakantiehuisjes voor vijf personen en een huis met meer comfort voor zes personen te huur. De eigenaren organiseren regelmatig wandelingen in de twee nabijgelegen natuurgebieden en enthousiaste wandelaars kunnen gebruik maken van een trekkershutten-route in de omgeving. Of u kunt de streek op de te huren fietsen verkennen. ’s Avonds kunnen verhalen uitgewisseld worden rond het kampvuur.

Omgeving en activiteiten

Het dorpje Enscherange ligt tussen de beboste heuvelruggen. Het was ooit een vestingplaats van landeigenaren en heeft daar een mooie dorpskern met een oud kasteel aan overgehouden. Hier staat ook de laatste nog werkende watermolen die door het riviertje de Clerve wordt aangedreven. Als u nog elf kilometer de Clerve volgt, staat u in het historische stadje Clervaux. Daar is in het kasteel de beroemde fototentoonstelling The family of man, Unesco erfgoed uit 1955, gehuisvest. Op tien kilometer afstand van de camping bevindt zich bij een voormalige steengroeve Mamm'Out, een avontuurlijk klimparadijs. Op circa 60 kilometer, maar zeer goed en goedkoop bereikbaar met de trein, ligt de hoofdstad Luxemburg dat u zeker moet bezoeken.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-04 t/m 01-11Openingstijden camping01-04 t/m 01-11ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen31Aantal huisjes/appartementen6Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 650 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 720 per eenheid

Gewone camping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen75Aantal tentplaatsen75prijs per persoon€ 5,50Prijs tent per nacht€ 10Prijs caravan/camper per nacht€ 10Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2-3Huurprijs caravan per week€ 500Prijs blokhut of bungalow per week€ v.a. 280

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineAfstand tot supermarkt10 kmAfstand tot restaurants0 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)312

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadLuxemburg (61 km)Dichtstbijzijnde dorpEnscherange, Clervaux (11 km)