1. Luxemburg
  2. Kautebaach/Kautenbach (Kiischpelt, Wiltz)
  3. Camping-Bistrot Kautenbach
Kleine kaart
image

Camping-Bistrot Kautenbach

Locatie en atmosfeer

Gelegen aan de oever van de Clerve, verborgen in een schitterend groen Ardennen-dal, ligt camping Kautenbach. Dankzij het warme onthaal van Bianca en Erik is deze camping uitgeroepen tot één van de meest gastvrije van Luxemburg. De camping volgt in een U-bocht de rivier en is daardoor intiem. De kampeerplaatsen van verschillende afmetingen zijn vrij in te richten. Alle seizoenen spreken tot de verbeelding: Kautenbach is bijna het hele jaar geopend. De camping is voorzien van het Ecolabel, het Bed & Bike-label en het Eurowelcome-label: mindervaliden kunnen hier goed terecht.

Faciliteiten en aanbod

Als u meer comfort zoekt, heeft u de keuze tussen de originele Pod-trekkershutten, de mooie safaritenten en de volledige ingericht stacaravans. Er is een winkel met een uitgebreid assortiment voor de dagelijkse boodschappen en in het seizoen elke dag verse brood. In de bistro met bar krijgt u de heerlijkste verse gerechten voorgeschoteld. Fairtrade- en streekproducten ontbreken niet. Boekenwurmen kunnen terecht in de bibliotheek. Voor gasten is de hele wereld bereikbaar in het internetcafé. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin, op het springkussen en de trampoline. Ook kunnen zij direct voor de tent dammen bouwen of gewoon pootje baden in de rivier. In het hoogseizoen staat er voor hen een animatieteam klaar. Op het sportveldje is gelegenheid voor diverse balsporten. De prijzen voor 2014 van de huuraccommodaties zijn bij het samenstellen van deze gids nog niet bekend.

Omgeving en activiteiten

Luxemburg is een land met een rijke cultuur, kastelen, kerken, Romeinse opgravingen, mijnen en folklore. De groene stad Luxemburg (40 km), vanuit Kautenbach per trein gemakkelijk en goedkoop bereikbaar, heeft onder andere een nationaal museum, een prachtige kathedraal, diverse kerken en kazematten. Camping Kautenbach ligt midden in een prachtig natuurgebied, waar u eindeloos kunt wandelen. Daar verstomt het geluid en bent u één met de natuur.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie20-01 t/m 20-12ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Luxemburgs, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen4Aantal huisjes/appartementen1Prijs grootste eenheid per week€ 450-750 per eenheid

Gewone camping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)Totaal aantal staanplaatsen235Aantal tentplaatsen135prijs per persoon€ 4,80-7,50Prijs per kind (<12)€ kinderen tot 2 jaar gratisPrijs tent per nacht€ 5,60-9,80 (1 kampeermiddel, 1 auto en 1 bijzettentje)Prijs caravan/camper per nacht€ 19,50 (inclusief 2 personen en stroom)Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2,85 (10 ampère)Huurprijs caravan per dag€ 65-85Huurprijs caravan per week€ 300-575Huurprijs tent per dag€ 70-100 (minimum verblijfsduur is 2 nachten)Huurprijs tent per week€ 480-765 Prijs blokhut of bungalow per dag€ 39,50-61,50 (pods voor 1 à 4 personen)

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieAfstand tot supermarkt10 kmAfstand tot restaurants10 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)264

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Beek, rivier, kanaal

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadWiltz (10 km), Ettelbrück (31 km)Dichtstbijzijnde dorpKautenbach (1,5 km)