1. Luxemburg
  2. Kautebaach/Kautenbach (Kiischpelt, Wiltz)
  3. Camping-Bistrot Kautenbach
image

Camping-Bistrot Kautenbach

Locatie en atmosfeer

Camping Kautenbach bestaat in 2019 65 jaar! Ze ligt aan de oever van de Clerve, verborgen in een schitterend groen Ardennen-dal. Dankzij het warme onthaal van Bianca en Erik is deze camping uitgeroepen tot één van de meest gastvrije van Luxemburg. De camping volgt in een U-bocht de rivier, lijkt daardoor niet zo groot en dat geeft een intiemer karakter. De kampeerplaatsen van verschillende afmetingen zijn vrij in te richten. Alle seizoenen spreken tot de verbeelding: Kautenbach is bijna het hele jaar geopend. De camping is voorzien van het Ecolabel, het Bed & Bike-label en het Eurowelcome-label: mindervaliden kunnen hier dus goed terecht.

Faciliteiten en aanbod

Als u meer comfort zoekt, heeft u de keuze tussen de originele Pod-trekkershutten, de nieuwe blokhutten voor vier personen of de mooie safaritenten. Beide typen blokhutten hebben geen kookgelegenheid. Voor de Pod-trekkershutten moet u uw eigen slaapgerei meebrengen. Er is een winkel met een uitgebreid assortiment voor de dagelijkse boodschappen en in het seizoen elke dag verse brood. In de bistro met bar krijgt u de heerlijkste verse gerechten voorgeschoteld. Fairtrade- en streekproducten ontbreken niet. Boekenwurmen kunnen terecht in de bibliotheek. Voor gasten is de hele wereld bereikbaar in het internetcafé. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin, op het springkussen en de trampoline. Ook kunnen zij direct voor de tent dammen bouwen of gewoon pootje baden in de rivier. In het hoogseizoen staat er voor hen een animatieteam klaar. Op het sportveldje is gelegenheid voor diverse balsporten.

Omgeving en activiteiten

Luxemburg is een land met een rijke cultuur, kastelen, kerken, Romeinse opgravingen, mijnen en folklore. De groene stad Luxemburg (40 km), vanuit Kautenbach per trein gemakkelijk en goedkoop bereikbaar, heeft onder andere een nationaal museum, een prachtige kathedraal, diverse kerken en kazematten. Camping Kautenbach ligt midden in een prachtig natuurgebied, waar u eindeloos kunt wandelen. Daar verstomt het geluid en bent u één met de natuur. De bosrijke omgeving is ZENsationeel voor mountainbikers.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie20-01 t/m 20-12ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Luxemburgs, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen4Aantal huisjes/appartementen1Prijs grootste eenheid per week€ 275-755 (per weekend, midweek of per week) per eenheid

Gewone camping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen235Aantal tentplaatsen135prijs per persoon€ 7,75Prijs per kind (<12)€ kinderen tot 2 jaar gratis, tot 12 jaar € 4,80Prijs tent per nacht€ 6-10 (1 kampeermiddel, 1 auto en 1 bijzettentje)Prijs caravan/camper per nacht€ 25 (inclusief 2 personen en stroomgebruik)Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3 (10 ampère)Huurprijs tent per week€ 240-800 (per weekend, midweek of per week, 1-4 à 6 personen)Prijs blokhut of bungalow per week€ 287-500,50 (pod of blokhut per weekend, midweek of per week, 1-2 à 4 personen)

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieOntbijtDinerAfstand tot supermarkt10 kmAfstand tot restaurants10 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Natuurzwemmen

Buitensportfaciliteiten

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Kinderen

Speeltuin

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)264

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Beek, rivier, kanaal

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadWiltz (10 km), Ettelbrück (31 km)Dichtstbijzijnde dorpKautenbach (1,5 km)