1. Italië
  2. Sicilia
  3. Reitano (Messina)
  4. Fattoria San Simone
Kleine kaart
image

Fattoria San Simone

Locatie en atmosfeer

Fattoria San Simone ligt in de noordwestelijke provincie Messina op een afgelegen en weelderig begroeide berghelling. Francesco biedt u een artistiek onthaal in zijn drie kleine appartementen. Het complex bestaat uit enkele rustieke gebouwen, daterend uit 1743, waaronder een kleine kerk die is gewijd aan San Simone, de beschermheilige van dit dal. In 1976 ontdekte Francesco, na lange omzwervingen, deze mooie plek. Het was een verlaten en vervallen spookgehucht. Sindsdien heeft hij met veel enthousiasme de restauratie en het onderhoud van de gebouwen ter hand genomen en de interieurs met zijn eigen kunstwerken opgesierd.

Faciliteiten en aanbod

Fattoria San Simone biedt een rustige, intieme vakantieplek in drie knusse, maar wel eigenzinnige cottages: het Birds House, met privétuin met sinaasappelbomen; de Little Church, de authentieke, voormalige kapel van San Simone; en het Moon House, de oude voorraadkamer waar vroeger olijven bewaard werden. Als u van kunst houdt, bent u van harte welkom in het gezellig chaotische atelier van Francesco. Behalve een groententuin worden er voornamelijk sinaasappels en olijven op biologische wijze verbouwd. Het water komt uit een bron en Fransesco schept er genoegen in om oude materialen te hergebruiken bij de verdere opbouw van zijn paradijsje.

Omgeving en activiteiten

San Simone ligt op de rotsen boven de Tyrreense Zee en dichtbij het schitterende natuurpark Nebrodi, een oud vulkanisch gebergte met karakteristieke koepelvormige bergen, een uitbundige flora en kleine watertjes. Rondom San Simone zijn talloze kleine, oude dorpjes te bezoeken. In het iets grotere Castel di Tusa verdient het originele Fiumara d’Arte-project, een openluchtmuseum van reusachtige beelden langs een parcours, zeker uw aandacht. Verder naar het westen ligt het goed geconserveerde vissersplaatsje Cefalù, waar u de kathedraal in Arabisch-Normandische stijl met byzantijns mozaïekwerk kunt bewonderen. Sicilië is, samen met Spanje (Mudéjar), de enige vindplaats van deze vermenging van christelijke en islamitische architectuur en decoratie. In het Museo Mandralisca zijn archeologische vondsten van het eiland tentoongesteld en werken van Siciliaanse kunstenaars.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Spaans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen9Aantal huisjes/appartementen3Prijs grootste eenheid per week€ 350-400 per eenheid

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Kinderen

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)430

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Tuinbouw, Fruitteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadCefalù (55 km)Dichtstbijzijnde dorpReitano (3 km), Santo Stefano di Camastra (9 km)