1. Italië
  2. Campania
  3. Casal Velino (Salerno)
  4. Agriturismo Spina Rossa
image

Agriturismo Spina Rossa

Locatie en atmosfeer

Spina Rossa is prachtig gelegen in het hart van het nationale park Cilento in het zuidwesten van Italië. Vanaf de terrassen heeft u vrij uitzicht op een groen dal omringd door majestueuze bergen. De hellingen zijn begroeid met duizenden oude olijfbomen. Op Spina Rossa worden wijn, kazen, worst en olijfolie gemaakt en groenten en fruit op biologische wijze verbouwd. Het tamelijk onherbergzame gebied kent al van oudsher een rurale bestemming en men heeft wel geleerd om hier respectvol met de natuur om te gaan. Niet ver van de boerderij vindt u stranden en grillige kuststroken die het keurmerk van de Blauwe Vlag mogen dragen.

Faciliteiten en aanbod

Spina Rossa is een 108 jaar oud landhuis dat door vader Giordano, steenhouwer van beroep, met veel verve weer tot leven is gebracht. Er zijn drie tweepersoonskamers met eigen badkamer en meubilair in de lokale stijl. U kunt desgewenst in de tuin ontbijten. Op de terrassen in de schaduw van olijfbomen is het sowieso goed toeven. In het restaurant met dertig zitplaatsen worden traditionele en streekgerechten bereid en op verzoek wordt een glutenvrij dieet verzorgd. Spina Rossa verzorgt op verzoek ook kleine recepties. U bent welkom om mee te helpen op het land.

Omgeving en activiteiten

In het voor- of najaar is het aangenaam wandelen of fietsen in het Nationale Park Cilento. Verder zijn er tal van natuurlijke, historische of typische bezienswaardigheden in de nabije omgeving. Enkele tips: de rode kustrotsen van Palinuro, de grotten van Pertosa, het dorpje Acquavella, Paestum met haar Griekse tempels, het Kartuizersklooster van San Lorenzo in Padula (kunsttentoonstellingen) en de oude Griekse nederzetting Velia. Salerno is de dichtstbijzijnde, middelgrote havenstad.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-04 t/m 15-10ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Frans, Italiaans, Engels

Logies

Aantal personen6Aantal kamers3Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 70-90 per kamerPrijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenOntbijtLunch€ 22Diner€ 22Afstand tot supermarkt4 kmAfstand tot restaurants4 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Tennisbaan

Kinderen

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)150

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Boerderij werkend volgens IFOAM-principes

Tuinbouw, Fruitteelt, Akkerbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSalerno (98 km)Dichtstbijzijnde dorpCasalvelino (5 km)