1. Italië
  2. Toscana
  3. Santa Fiora (Grosseto)
  4. Azienda Biologica Podere di Maggio
image

Azienda Biologica Podere di Maggio

Locatie en atmosfeer

Een oude boerderij daterend van voor 1650, waar wij extra vergine biologische olijfolie maken. De huizen zijn gebouwd in natuursteen in een omgeving die nog in natuurlijke harmonie is. De drie huizen en twee appartementen staan verspreid op een terrein van 30 hectare. Het landschap bestaat uit kastanjebossen, olijfboomgaarden, open velden en schone beken, die uitmonden in de rivier Fiora, waarvan het water brandschoon is. De huizen zijn zelfvoorziend en verbouwd op ecologische basis. Elektriciteit en warm water wordt verzorgd door middel van zonnepanelen, drinkwater komt rechtstreeks uit een bron en groente en fruit komt uit onze biodynamische moestuin.

Faciliteiten en aanbod

De huizen en appartementen zijn gebouwd in natuursteen en hebben één of meer slaapkamers, een badkamer, een geoutilleerde keuken, een terras met barbecue in de schaduw en onbeperkte ruimte rondom. Elk huis staat in een poëtisch landschap: midden tussen de olijfbomen, onder oude kastanjebomen of aan de rand van de vallei met prachtig uitzicht. In de winter worden de huizen verwarmd op hout, Tijdens de warme maanden zorgen de dikke stenen muren ervoor dat het altijd prettig koel is in huis. Er is ook een Canvas tent te huur: een grote katoenen tent met een diameter van 5 meter. Hierin vindt u bedden voor 3-4 personen, tapijten op de vloer, water en elektriciteit, en alles wat je nodig hebt voor een aangenaam verblijf. De keuken met oven, een eigen koelkast en warm water bevindt zich op 30 meter van de tent, evenals de toiletten. Er is een grote yogazaal die door gasten gebruikt kan worden en een keer per week is er een yogalerares aanwezig. Er is een lange tafel onder de pergola, waar men desgewenst samen kan eten, en een zwembad van bescheiden afmeting met bronwater. Op tien minuten loopafstand kunt u een fantastisch bad nemen in de rivier, met een kans om otters te zien.

Omgeving en activiteiten

De omgeving van Podere di Maggio is rijk aan natuurparken, ook binnen loopafstand. Het is normaal om dagelijks reeën, stekelvarkens, dassen of wilde zwijnen tegen te komen. Binnen een half uur rij-afstand (30 km) zijn er veel Etruskische opgravingen en holle wegen te vinden. Midden in dit gebied liggen de prachtige stadjes Pitigliano (32 km) en Sorano (25 km). De kunststeden Orvieto (64 km), Siena (93 km), Perugia (102 km) en Assisi (121 km) bevinden zich op ruim een uur rijden van hier. De prachtige stranden van de Tyrreense Zee met uitzicht op de eilanden is ook op ruim een uur rijden afstand. Voor wandelingen is het gebied ideaal: de Monte Amista, een oude uitgedoofde vulkaan, ligt op 15 minuten van hier en biedt prachtige wandelmogelijkheden. Dankzij de vulkanische oorsprong van het gebied zijn er veel termaalbaden in de omgeving, met zwavel- of ijzerhoudend water, zoals Saturnia, Bagni Vignoni of Bagni San Filippo. Verder is er het Landschapskunstpark Il Giardino di Daniel Spoerri van deze Zwitserse kunstenaar op 20 minuten van Podere di Maggio en de Tarottuin Giardino dei Tarocchi van Niki de Saint Phalle op een uur rijden afstand.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Italiaans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans

Logies

Aantal personen15Aantal kamers7Prijs eenpersoonskamer per nacht€ 30 per kamerPrijs tweepersoonskamer per nacht€ 70 per kamer

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen15Aantal huisjes/appartementen5Prijs kleinste eenheid per week€ 425 (op basis van 2 personen) per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 800 (op basis van 2 personen) per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen15Aantal kamers7Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 70

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Prijzen op aanvraag

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Buitenzwembad

Natuurzwemmen

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Paardrijden

Buitenzwembad

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)544

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Beek, rivier, kanaal

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Tuinbouw, Fruitteelt, Wijnbouw en/of olijfteelt, Bosbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadGrosseto (73 km)Dichtstbijzijnde dorpSanta Fiora (9 km)