1. Italië
  2. Toscana
  3. Castelnuovo di Val di Cecina (Pisa)
  4. Podere Lama
image

Podere Lama

Locatie en atmosfeer

Lama is in het jaar 1100 gebouwd op een enorme rots. Podere is landgoed of boerderij in het Italiaans en Lama betekent afgrond. Het is een historische nederzetting op een strategisch punt. Op het terrein staat een circa 700 jaar oude eik. Die staat langs de zoutroute. Deze route werd vroeger gebruikt om met ezels en paarden zout van de kust naar Sienna te brengen. Op Lama kon men overnachten en in het oude tolhuisje, dat er nog staat, betalen. De twee bronnen op het terrein, waarvan een al in de Etruskische tijd is gebouwd, voorzien Lama van drinkwater. Hiermee is ook het zwembad gevuld dat in de zomer voor verkoeling zorgt. De stroom wordt grotendeels door zonne-energie opgewekt.

Faciliteiten en aanbod

In het huis bevindt zich een ruim appartement Il Piano di Lama voor twee personen en met eigen opgang. Er is een aparte slaapkamer, woonkamer met houtkachel, keuken en badkamer met douche. Er kan eventueel een bed bijgeplaatst worden voor een derde persoon. Er zijn twee pipowagens Il Pino en Il Cipresso en een chalet La Quercia. Deze accommodaties zijn elk geschikt voor twee personen. Ze zijn volledig van hout gemaakt met een tweepersoonsbed, een keukentje en alle toebehoren om hier enkele dagen tot een paar weken te kunnen verblijven. Er zit verwarming in voor de koudere perioden. Er is beperkte mogelijkheid om te kamperen met een tent of een kleine camper. Het terrein is niet geschikt voor kinderen en bezoekers zijn tenminste 16 jaar en ouder.

Omgeving en activiteiten

Op het terrein kunnen verschillende wandelingen gemaakt worden. In de omgeving van Castelnuovo zijn lange afstandswandelpaden en 15 bewegwijzerde routes te bewandelen, waaronder die in het Riserva Naturale di Monterufoli. In de omgeving wordt veel gefietst. Vanaf het terrein kunt u alleen met ATB direct wegfietsen en zijn de routes oneindig. De vele oude dorpjes op de toppen van de heuvels zijn bijzonder en een must om te bezoeken. In de historische borgo van Castelnuovo di val di Cecina kunt u ronddwalen door de steegjes, zich vergapen aan de prachtige huizen en heerlijk pizza eten bij Fabrizio in Il Punto. Hier zijn allerlei voorzieningen aanwezig zoals een supermarkt, slager, bakker en vele gezellige, kleine snuffelwinkeltjes. Rondom Castelnuovo di Val di Cecina wordt energie opgewekt met stoom en aardwarmte. Deze milieuvriendelijke energievoorziening schept werkgelegenheid en natuurlijk ook groene stroom en verwarming voor de omgeving. Op verschillende plekken komt deze stoom uit de grond. Hier kunt u prachtige wandelingen maken en er is ook een Museo della Geotermica. Met deze aardwarmte worden baden opgewarmd bij Sasso Pisano. Natuurlijk zijn Pisa, Florence, San Gimignano, Volterra en Siena een bezoek waard, alle op een half tot anderhalf uur rijden door het prachtige Toscaanse landschap. Het strand (40 km) is ook een aanrader.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie15-04 t/m 31-10Openingstijden camping15-04 t/m 31-10ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Italiaans, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen8Aantal huisjes/appartementen4Prijs kleinste eenheid per week€ 375 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 495 per eenheid

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)prijs per persoon€ 15Prijs blokhut of bungalow per week€ 375 (pipowagen)

Maaltijden

Ontbijt€ 7Afstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Buitenzwembad

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Gemarkeerde wandelpaden

Buitenzwembad

Kuuroord

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)623

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Producten van de boerderij

Bosbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadVolterra (38 km), San Gimignano (54 km), Sienna (69 km), Florence (100 km)Dichtstbijzijnde dorpCastelnuovo di Val di Cecina (3 km)