1. Italië
  2. Toscana
  3. Cortona (Arezzo)
  4. Casa Faulle
image

Casa Faulle

Locatie en atmosfeer

Precies tussen Florence en Rome, op 15 kilometer van het Lago Trasimeno, ligt Casa Faulle, middenin de natuur, boven op een heuvel met wijds uitzicht over het dal en het Etruskische stadje Cortona. In de drie in stijl gerestaureerde boerenhuizen zijn eenvoudige vakantie-appartementen gesitueerd voor twee, vier en vijf personen. De huizen zijn gebouwd op een traditionele manier met natuurlijke materialen die direct uit de omgeving komen, zoals (kastanje-) hout, zandsteen, leem en kalk. Heiner Schubert en Ineke Feitsma wonen en werken hier al 35 jaar en heten u van harte welkom. Heiner onderhoudt het terrein, de olijfgaard en een oeroud eikenbos geheel op ecologische wijze. Aan de vele diersporen is te zien dat wilde zwijnen, vossen, reeën, hazen, dassen, stekelvarkens en vele soorten vogels zich hier goed thuis voelen. Heiner kan u meenemen op mooie wandelingen in de omgeving van Casa Faulle. Ineke is gastvrouw van Casa Faulle en ook cultuurgids. Haar ontvangst kenmerkt zich door een professionele service maar met een prettige en persoonlijke benadering.

Faciliteiten en aanbod

Elk appartement heeft zijn eigen sfeer en is voorzien van warm water, een goed geoutilleerde keuken met koelkast, prima bedden en een eigen terras. Direct voor de huizen vindt u een schommel, een grillplaats en een zwemmeertje. Het zuivere drinkwater komt uit een bergbron. En het vult het meertje dat zichzelf zo met natuurlijke middelen zuivert en uitnodigt tot een verfrissende duik. De afvoer en de zuivering van afvalwater en de riolering gaat via een zelfregulerend systeem. Dus gebruiken wij ecologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en vragen dat ook van onze gasten. In de zomer wordt indien gewenst de pizza-oven opgestookt voor een gezamenlijke maaltijd. Op verzoek is er ook een activiteitenprogramma. Casa Faulle is geschikt als groepsaccommodatie. Eén huis heeft een grote keuken met ruime buiten- en binnen-eetgelegenheid. Er is een aparte groepsruimte geschikt voor uiteenlopende activiteiten.

Omgeving en activiteiten

Vanaf Casa Faulle zijn er volop wandelpaden waaronder de oude pelgrimsweg naar Assisi en een oude Romeinse weg. Er liggen fietspaden door het Valdichiana-dal ten zuiden van Cortona (20 km), langs het Lago Trasimeno en de Tiber (26 km, Parco Naturale di Monte Tezio). In de Middeleeuwen had Cortona een machtige positie, wat heden ten dage nog te merken is aan de vele historische bouwwerken en monumenten zoals het Palazzo Communale, de stadsmuur met torens en poorten en een aantal kerken. In het Palazzo Pretorio ligt het Museo dell'Academia Etrusca, dat een grote verzameling vondsten uit de Etruskische en de Romeinse tijd bezit, maar ook een collectie schilderijen van onder andere Pinturicchio en de uit Cortona afkomstige schilders Signorelli, da Cortona en Severini. Zoals bij veel steden in de omgeving ligt op het hoogste punt van Cortona een sterke burcht, de Fortezza Medicea di Girifalco. Een van de grootste attracties in de directe omgeving is uiteraard het regionaal natuurpark Lago Trasimeno. U kunt er zwemmen, surfen en zeilen of met een veerboot naar de eilanden. Het is vanaf Casa Faulle met bus en trein bereikbaar (halte Truoro sul Trasimeno).

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Italiaans, Nederlands, Engels, Duits, Frans

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen16Aantal huisjes/appartementen4Prijs kleinste eenheid per week€ 320 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 570 per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen16Aantal kamers7Prijzen op aanvraag

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Natuurzwemmen

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)484

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Poel, ven, meer

Producten van de boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Wijnbouw en/of olijfteelt, Bosbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadCortona (9 km), Assisi (75 km), Siena (80 km), Florence (125 km), Rome (200 km)Dichtstbijzijnde dorpScanizza, Montanare di Cortona, La Dogana (3 km)