1. Italië
  2. Toscana
  3. Cortona (Arezzo)
  4. Agriturismo Convento di Novole
image

Agriturismo Convento di Novole

Locatie en atmosfeer

Novole is een groep van drie gebouwen waarvan het oudste dateert van het einde van de 15e eeuw. Het complex bestaat uit een voormalige landhuis, een kapel en een klooster die onlangs gerestaureerd zijn met behoud van de oorspronkelijke materialen en stijlkenmerken. Het is gelegen tussen de groene heuvels langs de grens van Toscane met Umbrië.

Faciliteiten en aanbod

Het resultaat van de restauratie zijn vier zeer originele vakantiewoningen met elk een geheel eigen, unieke ambiance. Ze zijn geschikt voor minimaal twee tot maximaal acht à tien personen met elk een eigen opgang en leuke buitenzitplaatsen. In de tuin groeien karakteristieke cipresbomen en aromatische struiken. Gasten zijn welkom om in november en december te helpen met de olijvenoogst en de verdere verwerking tot olijfolie. Dit gaat helemaal handmatig. ‘s Avonds rond de open haard kunt u de vruchten van uw werk proeven. U krijgt er de zelfgeoogste kastanjes, bruschetta en een goed glas rode huiswijn bij.

Omgeving en activiteiten

Novole is omringd door bossen, struiken en olijfboomgaarden en is een ideale bestemming voor een rustige vakantie. De natuur is tamelijk ongerept en de kans dat u hier roofvogels kunt spotten, oog in oog komt te staan met grofwild of dat amfibieën en reptielen uw pad kruizen, is groot. De omgeving leent zich uitstekend voor excursies te voet of op de MTB. Voor de afwisseling kunt u vele interessante cultuurtrips maken. Zoals naar Cortona met haar prachtige panoramische ligging, rijke geschiedenis en vele kerken, musea, kloosters en talrijke zomerevenementen. Andere grotere historische steden zijn bereikbaar in een uurtje autorijden: zoals Arezzo, Perugia of Siena. Voor watervertier gaat u naar het mooie Trasimeno-meer (14 km).

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Spaans, Italiaans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen20-22Aantal huisjes/appartementen4Prijs kleinste eenheid per week€ 430 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 1250 per eenheid

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Aangesloten bij WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)500

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Bosbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadCortona (15 km), Arezzo (35 km), Perugia (45 km) en Siena (55 km)Dichtstbijzijnde dorpMontanare (6 km), Camucia (10 km)