1. Italië
  2. Toscana
  3. Incisa Valdarno (Firenze)
  4. Poggio Pratelli
image

Poggio Pratelli

Locatie en atmosfeer

Pratelli is een kleine biologische boerderij die zich toelegt op de productie van olijfolie en de verbouw van irissen, waar parfum en cosmetica van gemaakt wordt. De accommodatie ligt tussen het belangrijke wijnbouwgebied Chianti en de vallei van de Arno ten zuiden van Florence. Dit is het kloppende hart van het Toscaanse heuvelland.

Faciliteiten en aanbod

U verblijft in een van de twee appartementen die in authentiek Toscaanse boerenlandstijl zijn gerestaureerd en die dateren uit de 13e eeuw. Ze bestaan uit een woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Het ene appartement heeft een fraai, met druiven overgroeid, terras met prachtig uitzicht over de omliggende heuvels. Het andere heeft een grote eetkeuken die uitkomt op de tuin. De minimale verblijfsduur is drie nachten (per nacht €67,- à €80,-). Gasten worden uitgenodigd om in de herfst mee te helpen bij de oogst van olijven en de eerste persing van de opbrengst te proeven. Er worden ook cursussen mandvlechten gegeven. Op verzoek wordt ‘s avonds een lekker diner klaargemaakt van lokale gerechten met producten van het seizoen.

Omgeving en activiteiten

In de omgeving kunt u prachtige wandeltochten maken langs oude Etruskische handelspaden en Middeleeuwse pelgrimroutes. Er zijn tal van kleine dorpjes met prachtige Romaanse kerken. Uiteraard kunt u Florence bezoeken, dat geldt als de bakermat van de Renaissance. Het is de stad van Leonardo da Vinci, wellicht de beroemdste Italiaanse architect, uitvinder, ingenieur, beeldhouwer, schrijver en schilder en van Dante Alighieri, van wie het La Divina Commedia een treffende poëtische verbeelding geeft van de hel, het vagevuur en het paradijs.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Italiaans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen6Aantal huisjes/appartementen2Prijs kleinste eenheid per week€ 469 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 560 per eenheid

Maaltijden

Diner

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)500

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadFlorence (25 km)
Dichtstbijzijnde dorp