1. Italië
  2. Friuli-Venezia-Giulia
  3. Duino-Aurisina (Trieste)
  4. Camping Agrituristico Carso
Kleine kaart
image

Camping Agrituristico Carso

Locatie en atmosfeer

Camping Agrituristico Carso is onderdeel van een familiaal landbouwbedrijf en ligt in de Aurisina Cave, in het hart van het karstlandschap van Triëst. Dit gebied is rijk aan biodiversiteit vanwege zowel de geografische locatie, tussen platteland en kust, als ook vanwege de bijzondere geologie. Het ligt op slechts 18 kilometer van Triëst en is daardoor een plek van cultuur-historisch en natuurlijk belang. Het bedrijf werd in 1932 door de echtgenoten Quadracci-Plesnicar overgenomen en beslaat van vijf hectare met weiden, bossen en biologische tuinbouwvelden. Groenten worden met niet-intensieve landbouwmethoden geteeld en bijzondere aandacht wordt besteed aan waterbesparing door middel van druppelirrigatie. Daarnaast worden de gewassen geplant met respect voor het microklimaat en de bodem van elke tuin.

Faciliteiten en aanbod

Het campingterrein strekt zich uit over ruim een hectare en is omgeven door een bos van eiken en essen, die zorgen voor voldoende schaduw op de ruim opgezette staanplaatsen, alle voorzien van elektriciteit. De camping beschikt over een sanitairgebouw met vier warme en een koude douches, vier toiletten, een stortplaats voor chemisch toilet, zes wastafels, twee vaatwastafels, twee wasbakken en een droogrek. Er kan ook gebruik worden gemaakt van gemeenschappelijke koelkasten en speciaal voor campers is er een servicepunt. Om af te koelen tijdens de warme zomerdagen kunt u van het buitenzwembad genieten en voor een gezellige familieavond is een barbecuezone aangewezen. In de ontspanningruimte met leeshoek en spelletjes kunt u gratis wifi gebruiken en er is een speeltuin voor de kinderen. Rondom de camping liggen de biologische moestuinen waarvan u tijdens uw verblijf groente, kruiden en seizoensfruit zelf kunt plukken voor een verse maaltijd. Anders kunt u deze kopen bij de landbouwwinkel, waar u ook typische lokale producten zoals wijn en honing zult vinden.

Omgeving en activiteiten

Op korte afstand van de camping ligt de toeristische Grotta delle Torri di Slivia (800 m), een mooi voorbeeld van ondergrondse karst. Op fietsafstand kunt u het Regionaal Natuurreservaat van de Falesie di Duino (4 km) bereiken. Hier loopt het Rilke-pad, een panoramische wandelroute van twee kilometer langs de kust tot aan het Castello di Duino. In het dorpje Villaggio del Pescatore (6 km) ligt de belangrijkste paleontologische vindplaats van Italië. Het is de enige plaats in Italië waar u het hele skelet van een dinosaurus kunt bewonderen. Op de heuvel Monte Hermada (323 m) ligt het Grote Oorlog Openluchtmuseum (3 km). Hier lag destijds de Oostenrijks-Hongaarse verdediginglinie, die in september 1916 na de zesde Isonzo-slag versterkt werd. In de omgeving van de camping zijn er verschillende locaties om te klimmen, geschikt voor zowel kinderen als geoefenden. Met het openbaar vervoer kunt u makkelijk de kunststeden Triëst (18 km) en Venetië (142 km, circa 2 uur met overstap op de hoge snelheidslijn Frecciarossa in Monfalcone) bereiken.

Algemene informatie

Openingstijden camping01-05 t/m 31-10ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Italiaans, Engels

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen20prijs per persoon€ 6,80Prijs per kind (<12)€ 4,60Prijs tent per nacht€ 6,50Prijs caravan/camper per nacht€ 7-12,50Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2-5Prijs voor het parkeren van uw auto€ 7,50

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt1 kmAfstand tot natuurvoedingswinkel4 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Buitenzwembad

Sportfaciliteiten

Meehelpen op boerderij mogelijk

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Overdekt zwembad

Kinderen

Binnenspeelruimte

Spelletjes

Kinderboeken

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)110

Zee, strand, duinen, lagune

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Tuinbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadTrieste (20 km)Dichtstbijzijnde dorpSistiana (2,2 km)