1. Italië
  2. Liguria
  3. Santo Stefano al Mare (Imperia)
  4. Creuza de Mà
Kleine kaart
image

Creuza de Mà

Locatie en atmosfeer

Agriturismo Creuza de Mà staat op een heuvel met uitzicht op zee, op enkele kilometers van Imperia en San Remo. De naam stamt uit het Ligurisch dialect en duidt op een muilezelpad dat is aangelegd om handel te drijven vanaf de kust met het Ligurische binnenland. Sinds 2001 is het familiebedrijf toegewijd aan gecertificeerde biologische landbouw en een bloemkwekerij. In de tuin groeien olijfbomen, een bananenboom, tropische planten en lokale flora. Er scharrelen ook kippen, een eend en een pauw rond en er is een visvijver. De synergetische moes- en kruidentuin wordt verzorgd door de familie en de opbrengst is ook voor gasten bestemd. In de loop van de tijd heeft Creuza de Mà zich ook gericht op onderwijsactiviteiten voor kinderen én volwassenen met het thema natuur en territorium. Daarnaast is de bedoeling om te laten zien hoe voedsel wordt geproduceerd en hoe het op onze tafel terechtkomt. In 2005 ontving de agriturismo de regionale erkenning en trad toe tot het Circuit of Educational Farms van Ligurië. In 2015 werd ze bekroond op de Expo van Milaan.

Faciliteiten en aanbod

Creuza de Mà is een gerenoveerd landhuis met twee verdiepingen en vier onafhankelijke appartementen op de begane grond met uitzicht op de tuin en de zee. Elk appartement bestaat uit een keuken, slaapkamer, kleedkamer, badkamer en een buitenruimte om te genieten van maaltijden in de open lucht. In de agriturismo worden eigen producten en streekproducten van andere biologische boerderijen verkocht. De educatieve cursussen behandelen de volgende onderwerpen: biologische landbouw, voedseleducatie, artistieke vervlechting met natuurlijke materialen, bereiden van traditionale gerechten en De Olijfolieroute met bezoek aan het oliemuseum en de oliemolen.

Omgeving en activiteiten

De boerderij ligt aan de Rivièra Ligure di Ponente, een smal gebied tussen Middellandse Zee en de Ligurische Alpen. Strand en bergen liggen binnen handbereik. Fietsliefhebbers kunnen van de Pista Ciclabile van de Parco Costiero van de Rivièra dei Fiori (De Bloemenrivièra) genieten, een 24 kilometer lang vrijliggend fietspad die langs de Ligurische kust ligt. Op 45 kilometer afstand ligt het natuurpark van de regio Ligurische Alpen, een beschermd natuurgebied in de provincie Imperia op de grens met Frankrijk met de Alta Via, de Alta Val Nervia en het Valle Argentina. Op enkele kilometers van de grens met Frankrijk kunt u de Hambury botanische tuin (59 km) en het strand van Balzi Rossi (62 km) bewonderen. De hele kust is geflankeerd door het Santuario dei Cetacei, het internationaal beschermd kustgebied voor dolfijnen en walvisachtigen. Plaatsen van cultureel belang zijn: Bussana (10 km), Villa Grock (15 km), de Middeleeuwse dorpen Triora (Valle Argentina, 36 km) en Dolceacqua (Val Nervia, 36 km), San Remo (8 km), het oude centrum van Taggia (6 km), Imperia (14 km) en Parasio (10 km).

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie20-02 t/m 07-01ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Italiaans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen18Aantal huisjes/appartementen4Prijzen op aanvraag

Groepsverblijf

Aantal personen18Aantal kamers4Prijzen op aanvraag

Maaltijden

Verkoop van eigen productenVegetarische, veganistische of biologische maaltijden verkrijgbaarEr wordt rekening gehouden met dieetvoorschriftenOntbijt€ 7Afstand tot supermarkt2,5 kmAfstand tot natuurvoedingswinkel5 km (Taggia)Afstand tot restaurants2,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Bergsport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Meehelpen op boerderij mogelijk

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Spelletjes

Kinderstoel

Kinderbed

Ontmoetingsplek voor jongeren

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)100

Zee, strand, duinen, lagune

Bergachtig tot alpien terrein

Beek, rivier, kanaal

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadImperia (14 km)Dichtstbijzijnde dorpSanto Stefano al Mare (2 km)