1. Italië
  2. Liguria
  3. Rialto (Savona)
  4. Agribike Camping
image

Agribike Camping

Locatie en atmosfeer

Agribike Camping ligt goed verscholen in de natuur en is alleen te voet bereikbaar. Als u over de stenen brug uit 1935 loopt, lijkt het of u in een sprookje bent beland. Alle gebouwen zijn volledig van hout gemaakt en integreren goed in de omringende natuur. En er heerst rust. De camping werd afgelopen jaar opgericht om een voormalig landbouw- en natuurterrein dat sedert de Tweede Wereldoorlog verlaten ligt nieuw leven in te blazen. Het wordt door vriendelijke beheerder Cosimo Melacca, die ook eigenaar is van de iets hoger gelegen boerderij Ca’dell’Alpe, zijn gezin en hond Otto op informele wijze uitgebaat.

Faciliteiten en aanbod

De circa 15 staanplaatsen voor grote of kleine tenten liggen verspreid in het bos. Er zijn zes toiletten en zes douches. In het selfservice-restaurant kunt u genieten van eenvoudige maar pure gerechten waarin verschillende producten van eigen teelt worden verwerkt. Zelfgemaakte jams, olijfolie, brood en eigen fruit en groente zijn ook te koop. Vanaf de parkeerplaats langs de weg kan uw bagage door een ape car naar de camping vervoerd worden.

Omgeving en activiteiten

Het bos waarin de camping ligt is het grootste aaneengesloten bosgebied van Ligurië en leent zich uitstekend voor wandelingen en tochten op de mountainbike. Wie de oude Alta Via dei Monti Liguri bewandelt zal op heldere dagen de Alpen en Corsica kunnen zien liggen. In de directe omgeving vormt een bergbeek een waterval van 20 meter en er zijn verschillende plassen waar u heerlijk kunt badderen in het gezelschap van massa’s blauwe libellen. Op drie kilometer ligt de boerderij van eigenaar Cosimo, vanwaaruit u ruitertochten kunt ondernemen en waar ook een kleine zwembad is. Op zes kilometer zijn de kliffen van Finale Ligure zeker een bezoek waard. Het prachtige middeleeuwse gehucht Finalborgo ligt op maar vier kilometer. Een bezoek aan de hoofdstad van Ligurië is een absolute must. Genua ligt op 70 kilometer en is vanuit Finale Ligure uitstekend met de trein bereikbaar. Daar kunt u de oude haven met galjoen en onderzeeër bewonderen, het Zee-aquarium en het Techniekmuseum voor kinderen bezoeken.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden campinghele jaarReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Italiaans, Engels

Boerderijcamping

Caravans/campers niet toegestaanTotaal aantal staanplaatsen15Aantal tentplaatsen15prijs per persoon€ prijzen nog niet bekendPrijs tent per nacht€ prijzen nog niet bekend

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenMaaltijden beschikbaarOntbijt€ 3Lunch€ 10Diner€ 10Afstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Fietsverhuur

Paardrijden

Natuurzwemmen

Georganiseerde tochten in de omgeving

Meehelpen op boerderij mogelijk

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Tennisbaan

Bergsport

Fluister- of rondvaartboottochten

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)191

Zee, strand, duinen, lagune

Heuvelachtig terrein

Beek, rivier, kanaal

Producten van de boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Tuinbouw, Fruitteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadFinale Ligure (6 km), Savona (33 km)Dichtstbijzijnde dorpCalice Ligure (3 km)