1. Italië
  2. Piemonte
  3. Garbagna (Alessandria)
  4. Piccolo Camping E Maieu
image

Piccolo Camping E Maieu

Locatie en atmosfeer

Camping E. Maieu ligt in het zonnige gedeelte aan de rand van een vallei die uitkijkt op weelderig begroeide hellingen. Het kampeerterrein is opgedeeld in verschillende terrassen. U kunt hierin nog de sporen herkennen van vroegere wijnbouw. De lokale wijn van E. Maieu wordt nog steeds verkocht, maar tegenwoordig kweekt Fausto vooral inheemse planten om de diversiteit te behouden en het land voor erosie te behoeden.

Faciliteiten en aanbod

Hoewel het terrein behoorlijk groot is, behoudt het door de terrasvormige aanleg toch een zeker kleinschalig karakter. Behalve kamperen kunt u ook een vijftal appartementen huren. U heeft daarnaast de beschikking over een zwembad met zonneweide en speelweide, een ontmoetingsruimte met spelletjes, houtoven en lange eettafels. De sanitaire voorzieningen zijn recentelijk gemoderniseerd, makkelijk toegankelijk voor gehandicapten en u beschikt over warm stromend water. Vanaf de camping ligt een uitgebreid netwerk aan paden die uitnodigen om met de mountainbike of te voet op verkenning uit te gaan.

Omgeving en activiteiten

Het traditionele zomerdorp Garbagna organiseert een aantal evenementen die verband houden met de landbouwactiviteiten in de regio, zoals het kersenfestival, de dorsenfeesten en het festival van de kastanjes. In het dorp is een kleine manege. Vanuit Borbera (10 km) kunt u een beek volgen, die in de zomer populair is vanwege zijn heldere water en wilde oevers. Als u warmer water verkiest, kunt u in Borghetto een modern zwemparadijs bezoeken. In Libarna (14 km) kunt u de ruïnes van een oude Romeinse stad bezichtigen. Garbagna en Camping E. Maieu liggen tamelijk beschut in de Ligurische Apennijnen in de Grue-vallei, aan de meest westelijke rand van de Po-vlakte. Er liggen niet veel interessante grote steden heel dichtbij: Genua (50 km), Milaan (95 km) en Turijn (140 km).

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-04 t/m 30-09ReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Frans, Italiaans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen14Aantal huisjes/appartementen5Prijs kleinste eenheid per week€ 210 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 350 per eenheid

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen60Aantal tentplaatsen50prijs per persoon€ 6Prijs tent per nacht€ 4Prijs caravan/camper per nacht€ 7-9Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2Prijs voor het parkeren van uw auto€ 3

Maaltijden

Afstand tot supermarkt0.3 kmAfstand tot restaurants0.3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Buitenzwembad

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Kinderen

Openlucht kinderbad

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)293

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadTortona (20 km)Dichtstbijzijnde dorpGarbagna (0,4 km)