1. Italië
  2. Piemonte
  3. Avolasca (Alessandria)
  4. La Vecchia Posta
image

La Vecchia Posta

Locatie en atmosfeer

Deze Middeleeuwse, geheel gerenoveerde boerderij is liefdevol ingericht en staat in het dorpje Avolasca met 250 inwoners. Hier wordt op negen hectare akkerland op biologische wijze wijn, fruit en groente geproduceerd. De akkers liggen een kleine twee kilometer verderop. Er zijn kippen, eenden, geiten en een koe. De hond helpt bij het zoeken naar de exquise witte en zwarte truffels die in de herfst geoogst worden en dan op het menu van het restaurant prijken. De wijnen behoren tot de beste van de streek, waaronder Barbera, Timorasso en Rebelot.

Faciliteiten en aanbod

De boerderij heeft vier tweepersoonskamers en u kunt gebruik maken van een groot terras en een gemeenschappelijke eetkamer. De keuken van La Vecchia Posta is er een van naam en faam. U kunt hier de lekkerste streekgerechten proeven die bereid worden met producten van eigen bodem. Als u wilt kunt u op de boerderij meehelpen.

Omgeving en activiteiten

De omgeving bestaat uit een mooi heuvellandschap tot 450 meter hoogte met veel bos. U kunt er prima wandelen en fietsen (mountainbikes op de boerderij). Cultuurzoekers kunnen Alessandria gerust overslaan: van oudsher is het een industrieel - en verkeersknooppunt tussen Turijn, Milaan en Genua. In de Tweede Wereldoorlog is de stad om die reden met de grond gelijk gemaakt. Genua (71 km) daarentegen heeft een alleraardigst historisch centrum waar u lekker kunt ronddwalen. Probeer geen geordend bezoek aan deze stad te brengen want dat is in de wirwar van straatjes en steegjes onbegonnen werk. Slenter in ieder geval door de Via Garibaldi en daal voor het contrast af naar de havenkant. De twee locaties hebben meer met elkaar te maken dan u op het eerste gezicht zou zeggen. Ook Milaan (90 km) ligt op dagtripafstand. Bezoek in ieder geval de Dom, het Teattro alla Scala, het Brera-museum en het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Over smaak valt te twisten, maar pas als u het gezien heeft.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-02 t/m 31-12

Gesproken talen

Italiaans, Engels

Logies

Aantal personen8Aantal kamers4Prijs eenpersoonskamer per nacht30Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 60 Prijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

OntbijtLunchDinerAfstand tot supermarkt3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Buitenzwembad

Tennisbaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)450

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Tuinbouw, Fruitteelt, Wijnbouw en/of olijfteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadTortona
Dichtstbijzijnde dorp