1. Italië
  2. Umbria
  3. Gubbio (Perugia)
  4. Artiturismo Galgata
Kleine kaart
image

Artiturismo Galgata

Locatie en atmosfeer

Castrum Galgatae was een belangrijke Eugubinische vesting, die sinds 1143 tot de kerkelijke orde van San Mariano behoorde. Gedurende de 14e eeuw diende Castrum Galgatae ter verdediging van Gubbio. Nu is het een rustige, historische plek in het hart van de Umbrische heuvels. De boerderij heeft 50 hectare landbouwgebied met olijfboomgaarden, wijngaarden, bossen en velden. Galgata biedt de bezoeker de mogelijkheid om zich creatief en kunstzinnig te ontplooien en ontmoetingen te hebben met daar gevestigde kunstenaars zoals Rolf Horstmann, de Duitse eigenaar. Op het snijvlak tussen kunst en natuur derhalve, vandaar Artiturismo Galgata. De honderdjarige aanwezigheid op deze plaats is dankzij een behoedzame restauratie ook vandaag de dag nog te bespeuren. Door de unieke locatie ademt Galgata tegelijkertijd een sfeer van tijdloosheid en continuïteit.

Faciliteiten en aanbod

De vijf Galgata-woningen zijn vanaf een nacht te huur en bieden onderdak aan minimaal twee tot maximaal vier personen. Er zijn echter in alle woningen bijzetbedden beschikbaar mocht u met meer personen komen. U kunt kiezen uit een rustiek Umbrisch huisje met open haard, een romantisch minihuisje en drie appartementen. Alle beschikken over een badkamer en een kookhoek.

Omgeving en activiteiten

Als u hier neerstrijkt, is uw blik waarschijnlijk gericht op de stedentriangel Perugia, Gubbio en Assisi. Gubbio ligt tegen de heuvels geplakt en doet met zijn torens, paleizen en fonteinen geheel Middeleeuws aan. Maar de geschiedenis gaat veel verder terug. Gubbio en omstreken is de vindplaats van de Tabulae Iguvinae, een verzameling bronzen platen waarop de statuten en het ceremonieel van de priesterorde Fraters van Atiedii in het Umbrisch (= Etruskische taal) zijn opgetekend. Die zijn erg belangrijk voor de bestudering van de oude Italische talen. Het Umbrisch is nog steeds een gesproken dialect. Perugia is de hoofdstad van Umbrië en wordt opgesierd met 2500 jaar oude Etruskische stadsmuren en een keur aan Middeleeuwse gebouwen om het domplein met prachtige Gotische fontein. Assisi is de stad van de heilige Franciscus. Hij ligt begraven in de dubbele kerk. Ook de fresco’s van Giotto zijn hier te bezichtigen en zijn van grote kunsthistorische waarde.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Duits

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen12Aantal huisjes/appartementen5Prijs kleinste eenheid per week€ 301 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 511 per eenheid

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Buitenzwembad

Kuuroord

Kinderen

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)460

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Fruitteelt, Wijnbouw en/of olijfteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadGubbio, PerugiaDichtstbijzijnde dorpPiccione