1. Ierland
  2. Donard
  3. Bridge Meadows
image

Bridge Meadows

Locatie en atmosfeer

Bridge Meadows is gelegen in een gebied van “Outstanding Natural Beauty”, westelijk van de Wicklow Mountains. De boerderij ligt tegen Church Mountain en Woodenboley Wood aan, zodat het niet moeilijk is om vanaf hier te wandelen. Pat en Lilly houden schapen, koeien, varkens en kippen. Zij verbouwen voornamelijk groenten. Voor het huis grazen de paarden. Er zijn veel rode en grijze eekhoorns en herten te zien.

Faciliteiten en aanbod

U overnacht in ruime twee- of driepersoons kamers of de familiekamer, alle met eigen douche en toilet en een mooi uitzicht. Er is ook een zitkamer en een kamer met TV en open haard. Lily zorgt voor een huiselijke sfeer en maakt een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte jams, zelfgebakken brood en scones en verse producten van de eigen boerderij en uit de omgeving. Sinds 2006 is er ook een vier sterren-cottage te huur voor maximaal tien personen. Een ruime keuken grenst aan de zit/eetkamer en u heeft een veranda met fraai uitzicht over de Wicklow Hills en de weilanden. Indien gewenst is er een rondleiding over de boerderij bij inbegrepen, met de mogelijkheid om producten van de boerderij te proeven.

Omgeving en activiteiten

Het is 2,5 km naar Donard, een leuk klein plaatsje met een groentewinkel, twee pubs en aardige mensen. Bij het nabijgelegen Poulaphouca reservoir is een vogelreservaat met tal van zeldzame watervogels. Er kan worden paardgereden (Pat en Paul kunnen mee voor een tocht) en gewandeld (er liggen kaarten voor de meeste plaatselijke wandelingen en u kunt worden gebracht en gehaald). De Wicklow Mountains en vooral het gebied rond Glendalough herbergen goedbewaarde overblijfselen van de rijke, vroegmiddeleeuwse geschiedenis en het spirituele leven van destijds. Monniken kwamen hier om in bezinning te gaan. Andere plaatsen die een bezoek waard zijn: de Japanse tuinen, Russborough House, Hollywood en een dagje naar Dublin.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-03 t/m 31-10ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Engels

Logies

Aantal personen15Aantal kamers6Prijs eenpersoonskamer per nacht52Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 80 per persoonPrijs is inclusief ontbijt

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen10Aantal huisjes/appartementen1Prijs grootste eenheid per week€ 520-600 per eenheid

Maaltijden

OntbijtDiner€ 25-35

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Paardrijden

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Speciale doelgroepen

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadBlessingtonDichtstbijzijnde dorpHollywood