1. Ierland
  2. Ballacolla, Co. Laois
  3. Traditional Farm Hostel
image

Traditional Farm Hostel

Locatie en atmosfeer

Op deze boerderij houden Marty en Wendy Phelan naast een paar paarden en koeien, voornamelijk schapen. Ook wordt aan tuinbouw gedaan. De boerderij ligt in een lieflijk glooiend heuvellandschap in het hart van Ierland. U verblijft in de smaakvol verbouwde deel van de oude graanschuur en stallen, ongeveer 100 jaar oud en opgetrokken uit kalksteen.

Faciliteiten en aanbod

De (in totaal 14) één-, twee-, drie- en vijfpersoons kamers zijn comfortabel en hebben een eigen badkamer. Tevens heeft u de mogelijkheid gebruik te maken van de gezellige gemeenschappelijke zitruimte en van de van alle gemakken voorziene keuken. U kunt uw maaltijden zelf bereiden of genieten van een door de eigenaren gemaakt biologisch viergangen-diner. Wilt u van dat laatste gebruik maken, dan moet u wel van tevoren reserveren.

Omgeving en activiteiten

Op uw wandelingen of fietstochten door dit rustige boerenland kunt u weidevogels en valken spotten. Langs de oevers van kabbelende riviertjes, groeit gele brem en zacht groen mos. In de Nore en de Barrow kunt u prima vissen en kanovaren. De ten noordwesten liggende Slieve Mountains brengen u in een wat woester bergachtig gebied met donkere eikenbossen. Een mooie wandelroute door dit gebied is de Slieve Boom Way. In de omgeving van het Traditional Farmhouse vindt u ook veel bezienswaardige historische landhuizen als Ballyfin House, Emo Court en Durrow Castle.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaar

Gesproken talen

Engels

Logies

Aantal personen45Aantal kamers14Prijs eenpersoonskamer per nacht20Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 40

Maaltijden

Ontbijt€ 5Diner

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Tuinbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadKilkennyDichtstbijzijnde dorpBallacolla