1. Ierland
  2. Gort
  3. Knocklawrence
image

Knocklawrence

Locatie en atmosfeer

Thomas en Maureen, hun dochter Martina en haar twee kinderen bewonen deze traditionele boerderij in hartje Galway, vlakbij de Slieve Aughty bergen. Ze nemen deel aan het Rural Environment Protection Scheme en gebruiken geen chemicaliën op hun land. Het 150 jaar oude, grote boerenhuis is omgeven door bomen. Er zijn drie generaties die traditionele muziek maken en bij speciale gelegenheden een Ceilidh (spreek uit: Kéelie), een traditionele Ierse muziekavond houden. In de zomer worden er elke week muzieksessies gehouden en muzikanten zijn zeer welkom. Martina is onderwijzeres en studeert Iers. U zult ondervinden dat gastvrijheid heilig is in Galway.

Faciliteiten en aanbod

Er zijn twee tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt. Halfpension is ook mogelijk. De badkamer bevindt zich op de eerste verdieping en op de begane grond is nog een doucheruimte. Voor maximaal acht personen is er een gerenoveerd monumentaal huis te huur. Het heeft vier grote slaapkamers, twee badkamers, een grote woon/eetkamer met tv en internet-aansluiting. In het laagseizoen te huur voor € 250. Het kampeerterreintje biedt plaats aan drie tenten of caravans. Kampeerders en gasten mogen de keuken gebruiken. Er staan u fietsen en visgerei ter beschikking. Voor kinderen is het hier fantastisch buiten spelen. Het is mogelijk om lessen in Iers te krijgen.

Omgeving en activiteiten

Bij een lange wandeling over het land moet u beslist de oude Heilige Bron en de begraafplaats aandoen en langs de aangrenzende rivier Killeen slenteren. Het graafschap Galway in het algemeen, en het gebied rond Gort in het bijzonder, is rijk aan cultuur, archeologie, historie en natuur. U bevindt zich op 22 km afstand van The Burren, een uitgestrekt karstgebied van kale, gelaagde kalksteenvlakken met zeldzame flora. Eén van de meest spectaculaire ondergrondse druipsteengrotten is het Pollnagollum-Pollelva complex, met dertien kilometer aan galerijen. Breng ook een bezoek aan de 30 meter hoge, 7de-eeuwse scheve toren van Kilmacduagh.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Engels

Logies

Aantal personen4Aantal kamers2Prijs eenpersoonskamer per nacht25Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 50 per kamerPrijs is inclusief ontbijt

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen8Aantal huisjes/appartementen1Prijs grootste eenheid per week€ 450 per eenheid

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen3Prijs tent per nacht€ 18

Maaltijden

OntbijtDiner€ 7

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Overdekt zwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadLimerickDichtstbijzijnde dorpGort